Drummer Harrie Roelse uit Taymir

Afscheid na aankomende clubtour

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Verrassend nieuws deze dinsdagochtend; eind december stopt drummer Harrie Roelse met Taymir. Aanstaande donderdag 27 november begint de clubtour die Roelse nog mee zal doen. Het optreden in Paard van Troje op 27 december is het laatste optreden van Taymir met de huidige drummer. Op Eurosonic Noorderslag zal Roelse er dan ook niet meer bij zijn.

Taymir maakte het nieuws dinsdagochtend bekend via de Facebook pagina van de band. “Na een heel bijzonder jaar met meer dan 40 festivals en verschillende buitenlandse avonturen scheiden na deze clubtour de wegen van Harrie en ons. De afgelopen weken hebben wij vieren het besluit genomen niet langer samen door te gaan. Taymir blijft bestaan en sowieso maken we dit jaar natuurlijk samen af! Wij hopen dat iedereen erbij is in de clubs, want dit wordt zeker de meest intense tour die we ooit gedaan hebben!” Bij terugkomst uit Amerika laten de overige bandleden Quinten, Bas en Mikkie B weten niet langer met Roelse samen te kunnen werken. De precieze aanleiding hiervan is niet bekend.
 
Taymir stond afgelopen jaar op festival als Pinkpop, Reeperbahn The Great Escape en tourde door Amerika. In oktober won de band De Haagse Popprijs. Tijdens de clubtour worden 013 (Tilburg, 27 november), EKKO (Utrecht, 11 december), Paradiso (Amsterdam, 18 december), Poppodium Grenswerk (Venlo, 19 december) en Paard van Troje (Den Haag, 27 december) aangedaan.