Bombay Show Pig en Taymir op Eurosonic Noorderslag 2015

Van 14 tot en met 17 januari 2015 in Groningen

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het derde weekend van januari trekt de Europese muziekscene weer massaal naar Groningen voor Eurosonic Noorderslag, hét showcase festival van Europa. Het festival vindt plaats van woensdag 14 tot en met zaterdag 17 januari. De eerste dagen staan in het teken van Europese acts tijdens Eurosonic, de laatste dag staat in het teken van de Nederlandse muziekscene tijdens Noorderslag in De Oosterpoort. Een groot deel van het programma is inmiddels bekend.

Vorig jaar stond Taymir al op Noorderslag en aankomende editie is de Haagse band te zien op Eurosonic. De band tourde de afgelopen weken door Amerika en was al te zien op verschillende showcase festivals in Europa. Vorige maand won Taymir ook nog De Haagse Pop Prijs. Eind november gaat de Nederlandse clubtour van start. Op 27 december staat de band in Paard van Troje. Ook Bombay Show Pig is bevestigt voor Eurosonic. De band bestaat sinds begin dit jaar naast Mathias Janmaat en Linda van Leeuwen ook uit bassist Gijs Loots (Houses). Binnenkort verschijnt het tweede album van de band.
 
Andere bevestigingen voor Eurosonic zijn Oscar and the Wolf, Samaris, Acid Arab, Cairo Liberation Front, Malky en Low Roar. Tijdens Noorderslag zijn er onder andere optredens van Emil Landman, John Coffey, Kovacs, Nouveau Vélo, Sväva, The Mysterons, Jett Rebel en Typhoon.