3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Ed Struijlaart presenteert nieuw album in Paradiso / Legowelt bij nieuw filmproject Trouw / Armin van Buuren sluit wereldtournee af in Amsterdam / Tim Akkerman op club- en theatertour / Nieuwe samenwerking Kern Koppen met Zuid-Afrikaanse Zuluboy / Nieuwe single Rocksville

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Ed Struijlaart presenteert nieuw album in Paradiso

De Haagse zanger Ed Struijlaart brengt op 16 oktober zijn tweede album uit. Het album, getiteld ‘Closer Than Skin’, wordt die dag gepresenteerd in de bovenzaal van Paradiso, Amsterdam. Het is de opvolger van ‘Head, Heart And Hands’ uit 2012 waarmee hij de 24e plek in de Album Top 100 bereikte. Het nieuwe album is opgenomen in Londen. “Hier vond ik de rust en ruimte in mijn hoofd om 'die altijd moeilijke tweede plaat' te maken. Samen met producer Carey Willetts (Athlete) ben ik aan de slag gegaan, met als gevolg een spannende plaat met een meer elektronische inslag dan mijn eerste. Doel voor mezelf was om wat meer te experimenteren, niet te veel denken in stijlen en hokjes, maar gewoon maken waar mijn muzikale hartje sneller van ging kloppen. Ik vind dat dit gelukt is!”,  aldus Struijlaart. De voorverkoop is inmiddels in volle gang. Kaarten kosten 9,50 euro (exclusief servicekosten).
 

Legowelt bij nieuw filmproject Trouw

De Haagse producer Legowelt doet, net als Tom Trago, Wolfgang Voigt en Shackleton, mee aan een nieuw project van TrouwAmsterdam en CineSonic. Music for Found Footage is een vierdelige serie in het teken van found footage-filmtechnieken en elektronische muziek. De vier artiesten zijn gevraagd elk een soundtrack te maken voor verschillende found footage-filmfragmenten. Legowelt is op 30 oktober aan de beurt. Hierin wordt een aantal klassieke werken gepresenteerd van LIMA. De video’s van dit programma zijn geproduceerd tussen 1979 en 1988 door vijf Nederlandse en internationale filmartiesten.
 

Armin van Buuren sluit wereldtournee af in Amsterdam

De Leise dj Armin van Buuren sluit zijn wereldtournee af op de plek waar deze begon; in de Ziggo Dome te Amsterdam. Van Buuren maakte het nieuws deze week bekend tijdens een optreden op dancefestival Electronic Family in het Amsterdamse Bos. De Armin Only Intense tour begon in november 2013 met twee shows in de Ziggo Dome en doet in totaal 22 landen aan. In september en oktober staan nog optredens in Spanje, Rusland, Brazilië, Argentinië, Colombia, Ecuador en Tsjechië gepland. De Leidenaar staat al elf jaar in de top 3 van de meest populaire dj’s van de wereld volgens het Britse blad DJ Mag. Maar liefst vijf keer (2007-2010 en 2012) voerde hij de lijst aan. Drummer Koen Herfst schreef een blog voor 3voor12 Den Haag over zijn bevindingen tijdens de tour.
 

Tim Akkerman op club- en theatertour

De Haagse zanger Tim Akkerman is vanaf september veelvuldig op de Nederlandse podia te zien. In september gaat zijn clubtour van start waarbij onder andere Mezz, Breda (4 september), Hedon, Zwolle (12 september), De Gigant, Apeldoorn (17 oktober), De Groene Engel, Oss (18 oktober), P60, Amstelveen (23 oktober) en De Peppel, Zeist (31 oktober) aan worden gedaan. Op 26 september is Akkerman ook in Den Haag te zien, in De Nieuwe Regentes. Van december tot en met begin februari staat vervolgens een theatertour op het programma. Op 21 december staat Akkerman met zijn theaterprogramma in theater Diligentia in Den Haag. In mei verscheen het tweede soloalbum van Tim Akkerman, ‘The Journey’.
 

Nieuwe samenwerking Kern Koppen met Zuid-Afrikaanse Zuluboy

In oktober treedt de Haagse band Kern Koppen in het kader van Afrovibes, een jaarlijks festival met muziek, dans en theater uit Zuid-Afrika, tweemaal op met de Zuid-Afrikaanse rapper Zuluboy. De optredens vinden plaats in Paard van Troje, Den Haag (11 oktober) en Maaspodium, Rotterdam (12 oktober). Ook de Amsterdamse band Badjekkah werkt mee aan het project. Het is niet de eerste keer dat Kern Koppen samenwerkt met Zuluboy. In 2010 werkten de rappers ook al samen voor Skop Gat Campagne van Music Mayday, bedoeld om geld in te zamelen voor een Talent Factory in Kaapstad.
 

Nieuwe single Rocksville

Na ‘Mary’ en ‘The fix’ brengt de Haagse rockband Rocksville zijn nieuwe, derde single ‘Enjoy’ uit. Volgens de band is het nummer een echte meezinger die goed werd ontvangen tijdens optredens van Rocksville. De band bestaat uit Dylan van Geest (zang/gitaar), Raymond Vogelaar (gitaar/zang), Oscar Schuiling (bas/zang) en Martijn Pronk (drums) en werd in 2010 opgericht. De komende maanden is Rocksville onder andere te zien op De Kunstdagen in Goedereede (29 augustus) en Festival Doe Iets in Walsoorden (30 augustus). Op zaterdag 25 oktober is het viertal te zien in Den Haag, in Lokaal Vredebreuk.