Haagse Pop Week 2014 introduceert: Wytse Visser

“De beste Haagse act uit Zwolle”

Remco van der Ham | Foto’s: Wouter Vellekoop ,

De Haagse Pop Week is ieder jaar weer een uitstekende plek om nieuwe Haagse acts te ontdekken. Zo ook dit jaar. Het tiendaagse evenement vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 oktober. De komende tijd introduceren we op 3voor12 Den Haag enkele van de nieuwe acts die tijdens de Haagse Pop Week te zien zijn. Vandaag introduceren we Wytse Visser.

De 21-jarige Wytse Visser, Zwolse Hagenees, of misschien wel Haagse Zwollenaar. Het maakt ook niet uit. De van Zwolle naar Den Haag verhuisde singer-songwriter voelt zich hier prima thuis. Het nationale publiek leert deze sympathieke jonge knul voor het eerst kennen tijdens 3FM Serious Talent. “Daar was ik winnaar van de demo van de dag. Daarnaast was ik ook te zien in Giel Beelens programma De Beste Singer-songwriter van Nederland.” Op het podium staat Wytse niet alleen, en voor de gelegenheid stelt hij zijn bandleden zelf even voor. “Quinten Gravesteijn, al van jongs af aan met muziek bezig, speelt bas. Gitarist Danny van Dien is bekend van bands als Bombilate en Mushroom Mosis. Daarnaast is hij ook gitaarleraar. Drummer Stefan van den Brug is bekend van onder andere The Ties en Vuigtuig. Daarnaast heeft hij een behoorlijk succesvolle drumschool.” Damani Leidsman verzorgt de achtergrondzang. Hem kun je kennen als voormalig leadzanger van Bombilate en tegenwoordig vaan Mushroom Mosis.”

De verschillende bandleden hebben elk een eigen stijl die ze meebrengen in de nummers van Wytse. ”Hierdoor hebben we een heel eigen geluid en klinkt geen enkel liedje hetzelfde. Je zult veel invloeden en daardoor ook diversiteit in onze muziek terughoren. Veel bands durven niet buiten de lijntjes te kleuren waardoor het soms eentonig wordt om naar te luisteren. Dat is iets waar je bij ons niet bang voor hoeft te zijn.” De band is nog maar kort bij elkaar, maar Wytse vindt het geenszins eng om in deze gloednieuwe bezetting op het podium te staan. “Ik vind het geweldig. Ik heb er erg veel zin in.” En wat Wytse hoopt dat mensen na het optreden van de band zeggen? “Ik wil niet dat ze iets zeggen, ze moeten sprakeloos zijn, hahaha.”

Omdat de band nog maar net bezig is, kan er nog niet van muzikale hoogtepunten gesproken worden, maar plannen zijn er genoeg. “Jullie kunnen een geweldige EP verwachten, veel optredens en hopelijk een minimum aan blijvend hersenletsel. Verder in de toekomst hoop ik op mooie grote festivals en podiums te kunnen staan. Touren, geld, roem en eer. Ik zou tussendoor de Paus ook wel willen ontmoeten.”
 
Tijdens de Haagse Pop Week worden ook de Haagse Pop Prijzen weer uitgereikt. Welke prijs zou Wytse wel eens willen winnen? “Ik zou op dit moment wel content zijn met de prijs ‘Beste Haagse act uit Zwolle’, want dan win ik hem zeker.” Tot slot, welke andere acts die tijdens de Haagse Pop Week spelen mogen we zeker niet missen? “Mushroom Mosis, de band waarin onze gitarist en achtergrondzanger spelen. Lekkere opzwepende muziek met lekkere soul vibes. Zeker niet missen! Verder zijn ook MIDAS, The Indien, Orange Skyline en PAUW aan te raden. En kom ook lekker jammen bij de Brothers in Groove jamsessie.”
 
Wytse Visser is tijdens de Haagse Pop Week te zien op maandag 20 oktober om 21.00 uur in de SuperMarkt.