Haagse Pop Week 2014 introduceert: PARADES

“We hebben een belabberde podiumpresentatie, met een overkill aan slechte grappen”

Remco van der Ham | Foto’s: Wouter Vellekoop ,

De Haagse Pop Week is ieder jaar weer een uitstekende plek om nieuwe Haagse acts te ontdekken. Zo ook dit jaar. Het tiendaagse evenement vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 oktober. De komende tijd introduceren we op 3voor12 Den Haag enkele van de nieuwe acts die tijdens de Haagse Pop Week te zien zijn. Vandaag introduceren we PARADES.

De Haagse band PARADES ontstaat eind 2013 uit de resten van Johnny’s Landing. “We bestaan voor twee derde uit Johnny’s Landing, drummer Taco Fens en bassist Jimmy van Dijk, en één derde uit Ben de Jong, op gitaar en zang.” Het trio maakt een mix van alles wat ze leuk vindt. “En dat zetten we dan heel hard.” In april dit jaar staat PARADES voor het eerst op het podium. “Dat was na driekwart jaar schrijven toch wel speciaal. Je kunt iedereen laten horen waar je mee bezig bent en je hoort ook voor het eerst de reacties op de muziek.” Het belangrijkste is daarbij het speelplezier. “Hoe lang je ook samenspeelt, het is altijd leuk om op een podium te staan. Ook met deze band. Als je achter de muziek staat die je maakt en er lol in hebt, maakt het niet uit of je drie weken of dertig jaar samenspeelt.”

De band hoopt dat het publiek iets uit de muziek haalt , waardoor ze de volgende keer weer willen komen. “Wat datgene is mag iedereen voor zichzelf bepalen.” Wel weet de band waar nog aan gewerkt kan worden. “We hebben een belabberde podiumpresentatie, met een overkill aan slechte grappen.” Dat laatste blijkt wel als we vragen naar een mooie anekdote over de band. “Ben heeft een vrij schimmig verleden als crackdealer, maar daar laten we het graag bij.” Over de muzikale toekomst is de band wat serieuzer. “We willen de komende tijd vooral nummers schrijven, zo veel mogelijk live spelen en op korte termijn een EP opnemen.” Ook voor de langere termijn is er een visie. “Het belangrijkste is dat we er plezier in blijven houden. Daarnaast willen we natuurlijk spelen op de mooiste plekken, albums opnemen en de wereld zien.”
 
Tijdens de Haagse Pop Week worden ook de Haagse Pop Prijzen weer uitgereikt. Welke prijs zou PARADES wel eens willen winnen? “Een Televizierring. Dat staat gewoon gangster.” Tot slot, welke andere acts die tijdens de Haagse Pop Week spelen mogen we zeker niet missen? “Ben gaat zeker kijken bij Playground Zer0, want daar kan ‘ie lekker op dansen. Daarnaast zijn we erg benieuwd naar het nieuwe Machine Makes Man en we gaan graag nog een keer kijken bij The Great Communicators.”
 
PARADES is tijdens de Haagse Pop Week te zien op donderdag 23 oktober om 21.10 uur in het Paardcafé tijdens The Hague Bandstand.