Haagse Pop Week 2014 introduceert: Mushroom Mosis

“Bij Mushroom Mosis hebben we het anders aangepakt dan bij onze vorige bands”

Remco van der Ham | Foto’s: Wouter Vellekoop ,

De Haagse Pop Week is ieder jaar weer een uitstekende plek om nieuwe Haagse acts te ontdekken. Zo ook dit jaar. Het tiendaagse evenement vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats van vrijdag 17 tot en met zondag 26 oktober. De komende tijd introduceren we op 3voor12 Den Haag enkele van de nieuwe acts die tijdens de Haagse Pop Week te zien zijn. Vandaag introduceren we Mushroom Mosis.

De band Mushroom Mosis ontstaat aanvankelijk als studioproject van gitarist Danny van Dien en zanger Damani Leidsman. “We kennen elkaar van Bombilate, waar we beiden in zaten. Hoewel onze muzieksmaak toen erg verschilde, konden we samen toch goed muziek maken zonder er echt over te praten. Een duidelijke match, dus was het voor ons logisch om samen een project te beginnen.” In eerste instantie was het helemaal niet de bedoeling dat Van Dien en Leidsman met hun muziek het podium op zouden gaan. “Het begon als songwritingproject voor andere artiesten, maar uiteindelijk bleken de tracks het beste bij onszelf te passen.” Danny en Damani hebben rustig de tijd genomen voor het schrijven van songmateriaal. “We hebben een jaar lang geschreven, dus we hebben veel tijd gehad om het te laten bezinken. Vaak zie je dat veel acts schrijven en daarna direct het podium op gaan, soms kan dat een beetje gehaast aanvoelen als muzikant. Bij Mushroom Mosis hebben we dat anders aangepakt dan bij onze vorige bands.”

Live wordt het duo bijgestaan door Karel van der Eijk (bas), Thijs Bastiaans (drums), Natascha Brouwer (zang), Lisanne Pronk (zang) en Serge Dusault (toetsen). “En dat is best spannend. Als je elkaar al jaren kent dan weet je vaak precies wat je kan verwachten. Nu staan we op het podium met zeven mensen die wel een klik met elkaar hebben, maar elkaar nog niet door en door kennen. Het is eng maar het laat ook ruimte voor spontaniteit, we kunnen elkaar verrassen en de kans dat er speciale momentjes op het podium ontstaan is veel groter. En daar doen we het uiteindelijk voor.” Volgend jaar kunnen we de eerste EP van Mushroom Mosis verwachten. “In de lente of zomer, in ieder geval wanneer de zon schijnt.“
 
Tijdens de Haagse Pop Week worden ook de Haagse Pop Prijzen weer uitgereikt. Welke prijs zou Mushroom Mosis wel eens willen winnen? “De Haagse Pop Prijs voor Aanstormend Talent zou wel een mooie prijs zijn.” Tot slot, welke andere acts die tijdens de Haagse Pop Week spelen mogen we zeker niet missen? “Wytse Visser, van tv, haha. Super coole gast met lekkere muziek.”
 
Mushroom Mosis is tijdens de Haagse Pop Week te zien op mandag 20 oktober om 22.20 uur in de Zwarte Ruiter.