Haagse Pop Prijzen voor Lucy’s Wijsje en Playground Zer0

Uitreikingen tijdens finale Haagse Pop Week

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Tijdens de finale van de Haagse Pop Week op zaterdag 25 oktober, traditiegetrouw in Paard van Troje, werden de Haagse Pop Prijzen uitgereikt. Eerder werd live op 3FM al de winnaar van De Haagse Pop Prijs 2014 bekendgemaakt; Taymir. Tijdens de finale van de Haagse Pop Week kwamen daar de prijzen voor Beste Initiatief en Aanstormend Talent nog bij.

Namens de jury bestempelde Joris Wijsmuller, de Haagse wethouder van cultuur, Lucy’s Wijsje als het beste initiatief op popgebied in Den Haag. Lucy’s Wijsje wordt door velen charmant, klein, lief en gezellig genoemd. De muzikale ontdekkingstochten zijn altijd uitverkocht en geven het publiek de kans om op geheimzinnige wijze nieuw talent te ontdekken op bijzondere plekken en locaties. De andere genomineerden in deze categorie waren Homebass Records, Ready To Play en Sniester.

De Haagse Pop Prijs in de categorie Aanstormend Talent werd door Dennis Weening uitgereikt aan Playground Zer0. Een maand geleden presenteerde Playground Zer0 hun debuutalbum ‘Poison’ tijdens een succesvol optreden op het Reeperbahn festival in Hamburg en later nog in de SuperMarkt in Den Haag. Eerder stond het producerstrio nog in voorprogramma’s van Splendid en Baskerville en waren de heren te zien op het Amsterdam Dance Event. De overige genomineerden waren Tears & Marble, JARA, The Indien en Torus.