Nieuwe editie The Hague Bandstand in het Paardcafé

Met Sleeptalker, Coral Springs, Wojtek Justyna Tree... Oh!? en Vuigtuig

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Aanstaande donderdag 11 december kun je in het Paardcafé terecht voor een nieuwe editie van The Hague Bandstand. Er zijn optredens van vier acts die avond; Sleeptalker, Coral Springs, Wojtek Justyna Tree... Oh!? en Vuigtuig. Het zijn echter geen gewone optredens. De bands presenteren zich namelijk aan een panel van muziekprofessionals.

The Hague Bandstand, een project van het Haags Pop Centrum en CultuurSchakel, werd begin 2011 in het leven geroepen om Haagse bands een kans te geven zich te presenteren aan programmeurs, producers en andere professionals uit het hele land. Deze professionals beoordelen het optreden van de bands op verschillende onderdelen, zoals de inhoud (originaliteit, geluid en opbouw nummers), performance (podiumpresentatie, geluid, zang, instrumentale beheersing, samenspel en interactie met publiek) en PR/Marketing (biografie, huisstijl en hun online profilering). Achteraf ontvangen alle deelnemende bands een schriftelijke samenvatting van de beoordelingen, waardoor ze weten op welke vlakken ze zichzelf kunnen verbeteren.
 
Tijdens de aankomende editie van The Hague Bandstand zijn er optredens van indiepopband Sleeptalker, punkpopformatie Coral Springs, fusionband Wojtek Justyna Tree... Oh!? en nederchansonrockband Vuigtuig. Het panel bestaat uit Ofra Beenen (Bibelot), Eva von der Assen (Paard van Troje) en Xander van Dijck (Cloudhead Bookings / The Afterveins). Vanaf 20.30 uur zijn de deuren open en de entree is gratis.
 
Tijdschema The Hague Bandstand
21.00-21.20 uur Sleeptalker
21.40-22.00 uur Coral Springs
23.00-23.20 uur Vuigtuig