Nieuwe EP en extra bandleden Crystal Water

Single en videoclip ‘Big moth’ nu uit

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Veel nieuws rondom de Haagse band Crystal Water deze week. Grootste nieuws is dat de band groeit van drie naar vijf leden, maar dat er een nieuwe EP aankomt is natuurlijk ook geen kleinigheid. Op de nieuwe ‘Warehouse EP’ staan vier nummer die de komende tijd één voor één naar buiten worden gebracht. Het eerste nummer dat nu, inclusief videoclip, naar buiten is gebracht, is ‘Big moth’.

“Wat voelt als de afgelopen 47 jaar hebben wij gewerkt aan het transformeren van onze sound en het opnemen van de bijbehorende EP. In dat proces kwamen we erachter dat we het live niet langer gingen redden met z’n drietjes”, aldus Pijke de Grood, Jesse Kuiper en Michiel Mutsaerts van Crystal Water. Dus werd er versterking gezocht. “Vanaf heden zullen jullie niet meer enkel onze drie schattige hoofdjes op het podium zien, maar ook die van Bart Schatteleijn en Pieter van der Velden. Bart is al sinds het allereerste begin onze man aan de knopjes en Pieter kan ook gitaar spelen. Verwacht van ons dus een nieuwe, verbeterde, spetterende liveshow, vol glitter en glamour.”
 
De vier nummers van de EP komen de komende tijd dus geleidelijk aan naar buiten, met ‘Big moth’ als eerste release. De bijbehorende videoclip is gemaakt door Wrister Bert Meiresonne en Michiel Mutsaerts. De videoclip is ook te bekijken in de Haagse YouBox.