Camiel Meiresonne presenteert soloproject Son Mieux

Muziek en gesprek bij BinnensteBuiten

Liselotte van Weert ,

Na Sticks en Orlando was het tijdens de derde editie van BinnensteBuiten de beurt aan Camiel Meiresonne (Soul Sister Dance Revolution) om door host Maurits Hofman binnenstebuiten gekeerd te worden. In het interview vertelde Camiel over zijn inspiraties, dromen en muzikale achtergrond. Daarnaast kregen de belangstellenden voor het eerst muziek te horen van Camiel’s soloproject Son Mieux.

Lunchroom Blij is bomvol en de aanwezigen hebben er zin in. Ter introductie wordt er een filmpje vertoond van Camiels jonge jaren, zijn tijd in All Missing Pieces, de succesvolle band Soul Sister Dance Revolution en tot slot zijn nieuwe soloproject: Son Mieux. In het daaropvolgende gesprek komen we van alles te weten over Camiel. Bijvoorbeeld wat zijn lievelingskleur (wit) is. Of wat zijn favoriete dier (aap) is en met wie hij wel eens een dag zou willen ruilen (Keith Richards van The Rolling Stones). Ook komen we bijvoorbeeld te weten dat zijn favoriete beleg abrikozenjam is. Daarna worden er foto's vertoond van Camiel en zijn broertjes (Wrister en Quinten). Hij laat weten erg veel bewondering voor ze te hebben en hij is ontzettend trots dat hij hun 'grote broertje' mag zijn.

De avond kent ook een aantal ontroerende momenten, bijvoorbeeld een anekdote van Camiels moeder Léonne over de keer dat Camiel op zijn elfde thuis kwam en zich bedonderd voelde omdat er mensen zijn die denken dat ze maar één keer leven. Dit vond hij heel erg omdat ze dan alles in één keer zouden moeten leren. Behalve gespreksstof is er natuurlijk ook muziek. Naast een aantal van zijn eigen liedjes speelt hij ook nog een cover van Bright Eyes, ‘First day of my life’. Camiel vertelt dat hij het fijn vindt om weer eens iets anders te proberen dan het in een band spelen en dat hij denkt met dit project een heel andere kant van zichzelf te laten zien. Hij belooft dat we binnenkort meer hiervan gaan horen.