Vanavond de Versafdeling met The Gypsy Liars Vanavond de Versafdeling met The Gypsy Liars

Met ook The Heyz en velvvet in de SuperMarkt

, Redactie 3voor12 Den Haag

Vanavond de Versafdeling met The Gypsy Liars

Met ook The Heyz en velvvet in de SuperMarkt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het derde seizoen van 3voor12 Den Haag Selecteert is in volle gang en vanavond, woensdag 22 januari, is er weer een nieuwe editie van de Versafdeling met de 3voor12 Den Haag Selecteert act van deze maand; The Gypsy Liars. Tijdens deze twee keer per maand georganiseerde avond presenteren de SuperMarkt en 3voor12 Den Haag gezamenlijk nieuw en minder nieuw talent uit de regio. Behalve The Gypsy Liars staan vanavond ook The Heyz en velvvet op het programma.

21.15-21.45 uur The Heyz
The Heyz is een vijfkoppige band uit Noordwijk aan Zee die het afgelopen jaar is gemuteerd van een lokaal popbandje naar een heuse rockformatie om rekening mee te houden. Twee schrijfsessies werden er gepland: Eén in de Belgische Ardennen met anderhalve meter sneeuw voor de deur en eentje in een zonovergoten Italië. Tijdens deze sessies werden alle ideeën zorgvuldig uitgewerkt zodat er niks aan het toeval kon worden overgelaten en The Heyz klaar was om een album op te gaan nemen.
 
22.00-22.30 uur velvvet
velvvet is een nieuwe indieband uit Amsterdam en Den Haag. Indierock, nothing more, nothing less. Met referenties naar bands als The Sunshine Underground, Editors en Two Door Cinema Club zit je er niet ver naast. velvvet heeft tot nu toe de support verzorgd voor onder andere Puggy, The Medics en Rigby, presenteerde de eerste EP in een volle bovenzaal van Paradiso en de eerste single werd opgenomen op de 39e 3voor12 Hollandse Nieuwe-sampler.
 
22.45-23.15 uur The Gypsy Liars
Het vijfkoppige The Gypsy Liars vormt zich op de Herman Brood Academie in Utrecht. Natousch Gerritsen (zang), Danny van Tiggele (gitaar), Martin Scheppink (toetsen), Sebas Simoen (bas) en Nick Ribbens (drums) verenigen zich met hun liefde voor de psychedelische blues- en indierock uit de jaren ’70. Grote voorbeelden voor de sound van The Gypsy’s zijn dan ook Jefferson Airplane, Dead Weather, Led Zeppelin en The Doors. Gerritsen staat op het podium als een zelfbewust beest met achter haar een solide band.
 
De Versafdeling #43
Met The Gypsy Liars, The Heyz en velvvet
Woensdag 22 januari @ SuperMarkt
Aanvang: 21.00  uur / gratis entree
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag