Vanavond de Versafdeling met Doghouse

Met ook Planovel, Coral Springs en Hypocrites Like Us in de SuperMarkt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het derde seizoen van 3voor12 Den Haag Selecteert is in volle gang en vanavond, woensdag 26 maart, is er weer een nieuwe editie van de Versafdeling met de 3voor12 Den Haag Selecteert act van deze maand; Doghouse. Tijdens deze twee keer per maand georganiseerde avond presenteren de SuperMarkt en 3voor12 Den Haag gezamenlijk nieuw en minder nieuw talent uit de regio. Behalve Doghouse staan vanavond ook Planovel, Coral Springs en Hypocrites Like Us op het programma.

21.15-21.45 uur Hypocrites Like Us
Hypocrites Like Us is een stevige rockband uit Zuid-Holland die in de huidige vorm sinds 2014 bestaat. Maar hoe klinkt HLU? Zijn het de bluesroots van Dennis, de gestructureerde prog van Bryan, de funky rock van Koen of de stevige rock van drummer Tim? Het laat zich het best omschrijven als rock, grunge, stoner, electro, prog, roots, blues en hardrock in een blender.
 
22.00-22.30 uur Coral Springs
Coral Springs heeft een grote voorliefde voor poppunk in het verlengde van bands als New Found Glory, The Swellers en Yellowcard. De band zoekt een balans tussen de onweerstaanbare pakkendheid van pop en de energie en intensiteit van punkrock. Daarnaast heeft Coral Springs een niet te stuiten enthousiasme, waarmee de band aan de weg timmert en al binnen enkele maanden na oprichting de podia en studio’s bestormde.
 
22.45-23.15 uur Planovel
Planovel is een psychedelische synthpopband met een crush op analoog geluid. In april 2013 is het debuut de wereld in geslingerd en de eerste nieuwe singles staan er alweer aan te komen. De tracks zijn geschreven en opgenomen in de studio, maar altijd met een liveshow in het achterhoofd. Denk qua sound aan Youth Lagoon, Neon Indian, M83 of The Horrors.
 
23.30-00.00 uur Doghouse
Dat de band Moore veel talent herbergde is inmiddels wel duidelijk. Frontman Bas kennen we tegenwoordig van Taymir en de overige drie leden, Niels de Maa (gitaar), Timo Prins (bas) en Yael Dirkse (drums), vormen samen met gitarist Robert van Os de band Doghouse. De heren storten zich zonder genade op hun harde instrumentale stonerrock in de stijl van bands als Queens Of The Stone Age. Verwacht bij dit viertal een rauwe bak energie die rockt als een dolle, met staccato ritmes, onverwachte breaks en een funky losse speelstijl. De band was eerder al te zien op Schollenpop, Kaderock, de Haagse Pop Week en Club 3voor12 Den Haag.
 
De Versafdeling
Met Doghouse, Planovel, Coral Springs en Hypocrites Like Us
Woensdag 26 maart  @ SuperMarkt
Aanvang: 21.00  uur / gratis entree