3voor12 Den Haag Selecteert: The Gypsy Liars

De selectie van januari 2014

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand één act uit de Haagse regio waar we het volste vertrouwen in hebben. Deze act wordt een maand lang in de spotlight gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt, Den Haag FM en Maykagenda. Voor de tweeëntwintigste ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert, de vijfde van het seizoen, is de keuze gevallen op de psychedelische rockband The Gypsy Liars.

Eind 2011 is begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, Volle Toeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo, gevolgd door Valerie Branoux, DropmiX en Jara. De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, staat in het maandelijkse uitgaansmagazine Maykagenda en is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM). Bovendien wordt er een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

Het vijfkoppige The Gypsy Liars vormt zich op de Herman Brood Academie in Utrecht. Natousch Gerritsen (zang), Danny van Tiggele (gitaar), Martin Scheppink (toetsen), Sebas Simoen (bas) en Nick Ribbens (drums) verenigen zich met hun liefde voor de psychedelische blues- en indierock uit de jaren ’70. Grote voorbeelden voor de sound van The Gypsy’s zijn dan ook Jefferson Airplane, Dead Weather, Led Zeppelin en The Doors. Gerritsen staat op het podium als een zelfbewust beest met achter haar een solide band. “Het is sluw, het is 70’s, het is psychedelische rock… maar het is vooral erg goed. Het optreden van vanavond barst van de energie, zonder ruimte te laten voor het rusten van de heupen” concludeerde 3voor12 Den Haag al eens eerder. The Gypsy Liars was eerder al te zien op Plein Open, Haagse Pop Week en HPC Winterfest.
 
De data
Vr 17 januari: The Gypsy Liars bij Stork On Air op Den Haag FM
Wo 22 januari: The Gypsy Liars live in de SuperMarkt tijdens De Versafdeling
Za 1 februari: The Gypsy Liars op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.