3voor12 Den Haag Selecteert: Mehdi

De selectie van februari 2014

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand één act uit de Haagse regio waar het volste vertrouwen in is. Deze act een maand lang in de spotlight gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt, Den Haag FM en Maykagenda. Ook staat de Selecteert act in de Hollandse Nieuwe compilatie op de 3voor12 Luisterpaal. Deze maand is de jonge hiphopartiest Mehdi de 3voor12 Den Haag Selecteert act.

Eind 2011 is begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, Volle Toeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo, gevolgd door Valerie Branoux, DropmiX, Jara en The Gypsy Liars. De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, staat in het maandelijkse uitgaansmagazine Maykagenda, is te beluisteren op de Luisterpaal in de Hollandse Nieuwe compilatie en is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM). Bovendien wordt er een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

De jonge Haagse rapper Mehdi won eind januari in een vol Paard van Troje de vijfde editie van Talent Event, de Haagse muziekcompetitie voor muzikanten tot 19 jaar. De 18-jarige Mehdi Bouzidi maakt een muzikale mix van pop, dubstep en hiphop. Ook worden zijn nummers vaak in een akoestisch jasje gegoten, zoals het nummer 'Jij Bent'. Dankzij de winst van Talent Event is hij niet alleen de nieuwe 3voor12 Den Haag Selecteert act, maar de komende maanden ook te zien op festivals als Schollenpop, Kaderock, I Love Hiphop, Zeeheldenfestival en Haagse Pop Week.
 
De data
Vr 14 februari: Mehdi bij Stork On Air op Den Haag FM
Wo 26 februari: Mehdi live in de SuperMarkt tijdens De Versafdeling
Za 1 maart: Mehdi op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.