3voor12 Den Haag Selecteert: Doghouse

De selectie van maart 2014

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand één act uit de Haagse regio waar het volste vertrouwen in is. Deze act een maand lang in de spotlight gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt, Den Haag FM en Maykagenda. Deze maand is de Haagse instrumentale rockband Doghouse de 3voor12 Den Haag Selecteert act.

Eind 2011 is begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen Passages, I’m not mukowski, Dominatör, Volle Toeren, Loyu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate, Neighbour Neighbour en Mama Franko voorbij. Het derde seizoen ging van start met Project Bongo, gevolgd door Valerie Branoux, DropmiX, Jara, The Gypsy Liars en Mehdi. De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, staat in het maandelijkse uitgaansmagazine Maykagenda, is te beluisteren op de Luisterpaal in de Hollandse Nieuwe compilatie en is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM). Bovendien wordt er een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

Dat de band Moore veel talent herbergde is inmiddels wel duidelijk. Frontman Bas kennen we tegenwoordig van Taymir en de overige drie leden, Niels de Maa (gitaar), Timo Prins (bas) en Yael Dirkse (drums), vormen samen met gitarist Robert van Os de band Doghouse. De heren storten zich zonder genade op hun harde instrumentale stonerrock in de stijl van bands als Queens Of The Stone Age. Verwacht bij dit viertal een rauwe bak energie die rockt als een dolle, met staccato ritmes, onverwachte breaks en een funky losse speelstijl. De band was eerder al te zien op Schollenpop, Kaderock, de Haagse Pop Week en Club 3voor12 Den Haag.
 
De data
Vr 21 maart: Doghouse bij Stork On Air op Den Haag FM
Wo 26 maart: Doghouse live in de SuperMarkt tijdens De Versafdeling
Vr 28 maart: Doghouse op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.