Videoclip: The Hague Idiots - ‘Christmastime on Mars’

Haagse band wint finale Unicef Talentbattle

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het gaat lekker met de jonge Haagse punkrockband The Hague Idiots. Het viertal won onlangs de Unicef Talentbattle in Bitterzoet (Amsterdam) en staat op zaterdag 7 december in de voorronde van Talent Event. Als klap op de vuurpijl bracht de band deze week ook nog een nieuwe videoclip uit. Een heuse Kerstsingle zelfs, getiteld ‘Christmastime on Mars’.

The Hague Idiots bestaat uit Dylan van Dam (zang), Anthony Koenn (gitaar/zang), Kasper Spijkerman (bas) en Jens Peek (drums) en is met een gemiddelde leeftijd van 13 een van de jongste bands van Den Haag. Eerder dit jaar bracht de band al de videoclip ‘School’s out!’ uit, de opvolger heet ‘Christmastime on Mars’. De videoclip is gemaakt door Pieter van der Zwan (The Website Story). Het nummer is opgenomen in de Holland Spoor Studios onder leiding van Chris Muller en gemixt en gemasterd door Michiel Eilbracht (Nutsville Noiselab).
 
Unicef Talentbattle
Eind november won The Hague Idiots de finale van de Unicef Talentbattle. Negen winnaars van de voorrondes in Utrecht, Amsterdam en Den Haag streden in de finale tegen elkaar voor de eerste prijs in Bitterzoet te Amsterdam. De jury, bestaande uit onder andere Nicolette van Dam, Ferry Doedens en Pearl Jozefzoon, koos uiteindelijk voor The Hague Idiots. De bandleden hebben hiermee muziekapparatuur voor hun school gewonnen, ter waarde van 2500 euro, twee dagen studiotijd in de Red Bull studio in Amsterdam en een dj die op school komt draaien.