Replayced, Bannèr, DexX, Mehdi, White-Lash en ElPrinceNGS in finale Talent Event

Finale op 24 januari in Paard van Troje

Redactie 3voor12 Den Haag ,

De voorrondes van de vijfde editie van Talent Event zitten er op. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december werden de laatste twee voorrondes gehouden in het HPC Café (Pop/rock) en Musicon (Singer-songwriter). Van elke voorronde ging er één act direct door naar de finale. Nadat eerder DexX en Mehdi al door wisten te dringen tot de finale, kwamen daar dit weekend Bannèr en Replayced bij. Ook werden er twee wildcards uitgedeeld, aan White-Lash en ElPrinceNGS, waarmee het aantal finalisten op zes komt.

16 december: Maandag zijn de twee winnaars van de wildcards bekend gemaakt. Uit de categorie Urban werd ElPrinceNGS uit de eerste voorronde met een finaleplek verblijd. Uit de vierde voorronde, in de categorie Pop/Rock, mocht White-Lash de laatste beschikbare plek in de finale op zijn naam schrijven. Hiermee zijn alle zes de finalisten bekend.

15 december: De derde voorronde van Talent Event was in de categorie Singer-songwriter. In Musicon namen vijf talenten het tegen elkaar op; Anne Sophie, Quintus, Mooz Valentine, Timberwood en Bannèr. Na het beraad van de jury, vanavond bestaande uit Richard Morris (THISSFest), Remco van der Ham (3voor12 Den Haag) en singer-songwriter DeZibelle, en het tellen van de publieksstemmen kwam Bannèr als winnaar uit de bus. De jury vond dat hij een "goede stem had, goede songs, goed gitaar speelde en een goede performance gaf".

De vierde en laatste voorronde vond plaats in het HPC Café in de categorie Pop/Rock. De strijd om de laatste reguliere finaleplek ging tussen White-Lash, Replayced en Sorry, Come Again. De jury, bestaande uit Colin Hoogendijk (3voor12 Den Haag), Damion Grey (F) en Ramon Fehling (Schollenpop) koos uiteindelijk Replayced als winnaar. De jury noemde de groep "de meest dynamische act van de avond, echt een totaalband, met catchy nummers".

9 december: De eerste voorronde werd op zaterdag 7 december gehouden in het HPC Café in de categorie Pop/Rock. Hier stonden de bands The BottleCaps, DexX en The Hague Idiots op het programma. De jury, bestaande uit Remie Stronks (3voor12 Den Haag), Irene van Aarle (Take It Off) en Gideon Rozendaal (Haags Pop Centrum), verkoos DexX uit Delft tot winnaar van de avond. De jury noemde de groep "een boyband met een volwassen geluid".
 
In Musicon werd op zondag 8 december de tweede voorronde van Talent Event gehouden. In de categorie Hiphop streden hier Braasjay, CLM, ElPrinceNGS, Mehdi en Young & Zakelijk om de tweede finaleplek. De jury bestond uit Willemijn de Koning (3voor12 Den Haag/FunX), Mo Baas (Wilde Westen Records) en Daan van der Bruggen (Musicon). De jury had het vanavond niet makkelijk, maar na een felle discussie kwam uiteindelijk rapper Mehdi als winnaar uit de bus.