3voor12 Den Haag Selecteert: Mama Franko 3voor12 Den Haag Selecteert: Mama Franko

Selectie mei 2013

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Selecteert: Mama Franko

Selectie mei 2013

Redactie 3voor12 Den Haag ,

In de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 elke maand één act uit de Haagse regio waar het volste vertrouwen in is. Deze act een maand lang in de spotlight gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt en Den Haag FM. Voor de zeventiende ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert, de laatste van dit seizoen, is de keuze gevallen op Mama Franko.

Eind 2011 werd begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. In het tweede seizoen kwamen tot nu toe Passages, I’m not mukowski, Dominatör, VolleToeren, LoYu, Cult of the Secret Samurai, Alexander McKenzie & The Underpaid, Villeneuf, Anthony Burford, The Light Parade, Bombilate en Neighbour Neighbour voorbij. Dit seizoen is het concept iets uitgebreid. De geselecteerde act wordt geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, is te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM) en wordt er bovendien een videoreportage gemaakt die wordt uitgezonden op Den Haag TV. Daarnaast treedt de geselecteerde act op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.
 
Beukende beats, pompende bass, manische gitaren, dwaze blazers, hypnotiserende fluitsolo’s, rapfilosofieën en ferme zang. Dat zijn in een notendop de ingrediënten van de uit Delft afkomstige band Mama Franko. De muziek bevat invloeden uit de afrobeat, reggae, ska en balkanmuziek. De achtkoppige formatie weet van ieder optreden weer een feestje te maken en dat deed zij dan ook al op onder andere de Haagse Pop Week, Aangeschoten Wild en Club 3voor12 Den Haag.
 
De data:
Vr 17 mei: Mama Franko bij Stork On Air op Den Haag FM
Wo 22 mei:  Mama Franko live in de SuperMarkt tijdens De Versafdeling
Za 1 juni: Mama Franko op Den Haag TV
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Haaglanden (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag