Vanavond de Versafdeling met Bombilate

Editie #30 in de SuperMarkt

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Het tweede seizoen van de Versafdeling is in volle gang en ook vanavond, woensdag 27 maart, is er weer een nieuwe editie. Tijdens deze twee keer per maand georganiseerde avond presenteren de SuperMarkt en 3voor12 Den Haag gezamenlijk nieuw en minder nieuw talent uit de regio. De SuperMarkt programmeert hierbij steeds twee acts, de derde wordt door 3voor12 Den Haag uitgekozen. Tijdens deze editie staan Laura Palmer, Fake Plastic Trees en 3voor12 Den Haag Selecteert act Bombilate op het programma.

21.15 uur Laura Palmer
De naam doet anders vermoeden maar de band Laura Palmer bestaat uit drie mannen. De muziek kan worden omschreven als nugaze. De band combineert gelaagde gitaren, drumcomputers en retro synths en is beïnvloed door Joy Division en new wave bands als The Cure, The Sound en Echo & the Bunnymen. Laura Palmer produceert daarbij een muur van geluid die soms doet denken aan shoegaze bands van begin jaren ’90, maar ook hedendaagse postrock invloeden zijn terug te horen.
 
22.00 uur Fake Plastic Trees
Fake Plastic Trees maakt melodieuze popmuziek waar ook nog lekker op gedanst kan worden. Neem de melodieën van The Beatles, de groove van de Red Hot Chili Peppers en het weidse geluid van U2 en je hebt een idee waar het naar toe gaat.
 
22.45 uur Bombilate
Begin maart wisten de heren en dame van Bombilate het Paardcafé al naar hun hand te zetten met een sterk optreden op de dertigste editie van Club 3voor12 Den Haag, zoals ze eerder al tijdens de Haagse Pop Week hadden laten zien. De band maakt een mix van soul, rock en reggae met af en toe zelfs een kleine uitstap richting hiphop. Dit alles gestoeld op een solide funkbasis. Met de eerste twee demo’s kreeg de band onder andere al airplay bij Giel Beelen tijdens zijn programma GielJazz op Radio 6. De opnames voor een nieuwe EP zijn momenteel in volle gang.
 
De Versafdeling #30
Met Laura Palmer, Fake Plastic Trees en Bombilate
Woensdag 27 maart @ SuperMarkt
Aanvang: 21.00 uur / gratis entree