Ed Struijlaart en Dario Fo scoren hit met Coldplay-cover Ed Struijlaart en Dario Fo scoren hit met Coldplay-cover

‘Viva la vida’ komt hitlijsten binnen

, Redactie 3voor12 Den Haag

Ed Struijlaart en Dario Fo scoren hit met Coldplay-cover

‘Viva la vida’ komt hitlijsten binnen

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Artiesten als Triggerfinger (‘I follow rivers’) en Laura Jansen (‘Use somebody’) gingen hem al voor, het scoren van een hitnotering met een tijdens het ochtendprogramma van Giel Beelen opgenomen Mega Top 50 cover. Ed Struijlaart treedt voorzichtig in hun voetsporen met zijn versie van Coldplay’s ‘Viva la vida’ dat hij samen met het Westlandse koor Dario Fo (bekend van The Kyteman Orchestra) opnam. Deze week komt het nummer binnen in de hitlijsten.

Een aantal weken geleden was Ed Struijlaart te gast bij Giel Beelen in het kader van de 'Zeroes Request' week. “Dit hield in dat ik een cover moest spelen uit het afgelopen decennium. Altijd spannend natuurlijk, want, wat ga je doen? Ik bedacht me dat het wel leuk zou zijn om Coldplay aan te pakken met ‘Viva la vida, persoonlijk één van mijn favoriete liedjes van de afgelopen tien jaar.” En hij besloot het groots aan te pakken met zijn versie. “Nu kon ik dat dan 'klein' houden en met alleen mijn akoestische gitaar aantreden, maar in een wilde bui dacht ik dat het wel leuk was om even goed uit te pakken. Via social media plaatste ik een oproep om een zangkoor te vinden. In m'n hoofd hoorde ik het koor al galmen . Ik kreeg een stortvloed aan berichten binnen en uiteindelijk koos ik voor het geweldige Theaterkoor Dario Fo. Ze hebben zich in het verleden bewezen met onder andere Kyteman en Alt-J en hebben al een briljante uitvoering van Skrillex' ‘Bangarang’ op hun naam staan.”
 
De reacties op de nieuwe versie logen er niet om. “Aangezien de reacties zó overweldigend zijn hebben we besloten om onze versie van ‘Viva la vida’ uit te brengen”, zo liet Ed weten. Zo geschiedde en het nummer, gemasterd door Huub Reijnders, kwam uit als download. Deze week komt het nummer nieuwe binnen in de Mega Top 50 (nummer 43) en Single Top 100 (nummer 79). In de iTunes Top 100 bekleedt het nummer momenteel de 14e plaats.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag