Anouk presenteert Songfestivalnummer ‘Birds’ Anouk presenteert Songfestivalnummer ‘Birds’

Nederlandse inzending vanmorgen in première

, Redactie 3voor12 Den Haag

Anouk presenteert Songfestivalnummer ‘Birds’

Nederlandse inzending vanmorgen in première

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Maandagochtend was het dan zover, de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2013 werd gepresenteerd. De Haagse zangeres Anouk staat op dinsdag 14 mei in de eerste halve finale met het nummer ‘Birds’. Het nummer staat op het nieuwe album van Anouk, ‘Sad Singalong Songs’, dat op 17 mei uit moet komen. De finale van het Eurovisie Songfestival is op 18 mei in Malmö.

Anouk liet vanmorgen tijdens de persconferentie weten erg naar het Songfestival uit te kijken. "Ik zie het echt als een vakantie van twee weken en ik denk dat ik vreselijk veel lol ga hebben. Dit iets is wat ik nooit ga vergeten." De Zweedse producer Tore Johansson liet eerder al weten het nummer niet veel kans op de winst te geven. “Het is muziek met veel akkoorden. Geen nummer waarmee we kunnen winnen", aldus Johanssen in de Zweedse krant Sydsvenskan. De act tijdens het Songfestival staat nog niet vast. “Ik trek in ieder geval geen rok of jurk aan, maar iets waarin ik me prettig voel.” Op het podium komen wel achtergrondzangeressen, maar geen bandleden te staan. “Dat vind ik altijd zo’n raar gezicht, die muzikanten  die voor Jan Lul een kunstje staan te doen.”
 
Tijdens de eerste halve finale op 14 mei zal Anouk het onder andere opnemen tegen Denemarken, België, Rusland, Ierland en Oekraïne. De tweede halve finale vindt plaats op donderdag 16 mei met onder andere Israël, Griekenland, Finland, Noorwegen, Roemenië en Zwitserland. De finale is vervolgens op zaterdag 18 mei met in ieder geval Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Spanje, Duitsland en Italië.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag