Fame Den Haag maakt doorstart Fame Den Haag maakt doorstart

Toekomst voor laatste twee Fame platenzaken is nog onzeker

, Paul Bijkerk

Fame Den Haag maakt doorstart

Toekomst voor laatste twee Fame platenzaken is nog onzeker

Paul Bijkerk ,

De toekomst voor Fame lijkt, met de doorstart van de Haagse winkel door boekhandel Paagman, een stuk zonniger. Voor de overgebleven drie filialen van de muziekwinkel zag het er de laatste tijd steeds onzekerder uit. Vorige week sloten de negen FAME winkels in alle Bijenkorf filialen en de webshop is vrijdag officieel gestopt. Het filiaal in de Haagse boekhandel Paagman maakt nu een doorstart en breidt zelfs uit met een collectie LP's.

Algemeen directeur Fabian Paagman van de boekhandel licht in een persbericht de doorstart toe: “Met het faillissement van de Free Record Shop zou ook de Fame shop in onze winkel verdwijnen. Dat vonden we, in goed Haags, niet kunnen, want Den Haag heeft al sinds de jaren ’60 de reputatie een echte muziekstad te zijn. En dus hebben we besloten de activiteiten voort te zetten en zelfs uit te breiden.” De winkel wil zich meer gaan richten om vinylliefhebbers. Begin september gaat de winkel dan ook uitbreiden met een grote collectie LP’s.
 
Eerder liet een woordvoerder van Fame weten dat de toekomst voor de platenwinkel nog onzeker is. "Er is nog niets bekend, we wachten af wat ons staat te gebeuren. Aan het einde van de maand weten we meer." Tot vandaag waren de drie filialen onzeker van het voortbestaan: De twee boekhandels Paagman, Den Haag en Donner in Rotterdam en de Megastore in het Amsterdamse Magna Plaza.
 
Vorige week maakte de Bijenkorf al bekend dat het de samenwerking met Fame heeft stopgezet, hierdoor sloten er negen Fame winkels in Nederland. Vrijdag maakte Fame bekend dat de webshop inmiddels ook gesloten is. Voor bestellingen wordt er doorverwezen naar de site van de Free Record Shop.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag