Live verslag Bazart Bandmarathon (deel 4)

Van 14.00 tot 20.00 uur

Frank Veldkamp | Foto's: Ramond Jaggessar ,

Dit weekend nemen we afscheid van Bazart met een 24-uurs bandmarathon. In totaal zullen meer dan 90 bands de revue passeren. 3voor12 Den Haag doet uiteraard graag mee met deze recordpoging en doet gedurende de gehele 24 uur live verslag vanuit Bazart. Daarmee verbreken we meteen even het Nederlands record recenseren en fotograferen. Lees en bekijk hier deel 4 van het verslag.

Vanuit het redactiehok bovenin de Bazart heeft 3voor12 tot nu toe 18 uur livemuziek verslagen. Nog zes uur te gaan en dan zit het er definitief op voor De Bazart.

71. Kolkhis

Kolkhis is een instrumentale, psychedelische rockband uit Den Haag. Drum, bas en gitaar. Wat kun je er na 18 uur nog meer over zeggen? De band bestaat nog niet zo lang en maakte haar podiumdebuut op 5 april jongstleden als supportact voor Wheel of Smoke en Totart, die we eerder ook al bij de bandmarathon voorbij hoorde komen. Prima muziek, degelijke rockband. Niets meer, niets minder.

72. The Grave Dohls

Pak je Scrabblebord, leg de letter Grave Dohls en hussel wat met de beginletters. Et voilà, een Foo Fighters tributeband. De band probeert niet op Grohl en kornuiten te lijken, maar gaat puur voor het herproduceren van de muziek. Het viertal heeft er net een tourtje in Engeland opzitten en trakteert De Bazart op een stevig kwartiertje Foo Fighters. Tot grote vreugde van het publiek.

73. Jan and the Girl

JAN is een acroniem voor Jape And Neighbours en met zangere Elvira Bessems erbij werd het Jan and the Girl. De zeskoppige band heeft een eigenzinnige muziekstijl, waar niet alles is wat het lijkt. Interessante arrangementen en liedjesstructuren die afwijken van het standaard werk. De meerstemmige zang voelt wat ongemakkelijk aan, maar op de momenten dat Elvira de backings doet  en Jaap daar met zijn rauwe stem zijn eigen teksten overheen declameert werkt het prima.

74. Joey Retro & The Mutations

Joey Retro doet met een stevig op de jaren zeventig geïnspireerd geluid zijn achternaam eer aan. De band maakt swingende muziek met een speciale rol voor de keyboards die het geheel een glamrockrandje geeft. Lekkere zaterdagmiddagmuziek.

75. The Naylackers

Een last-minute toevoeging aan het programma. The Naylackers krijgen nog voor aanvang te maken met een technisch mankement. Na enkele minuten kan de band uiteindelijk alsnog beginnen met spelen. Ze zeggen zelf rockmuziek te maken met een vleugje Blues. Voor een band waar online bijzonder weinig te vinden is klinkt het best goed. Of dat de reden is waarom de zaal er weer leeg bij staat, of dat het door het mooie weer komt is niet helemaal duidelijk. Werken aan een online identiteit kan sowieso geen kwaad (RJ)

76. The Aron & Florian Experience

Misschien wel de jongste deelnemers aan de Bandmarathon. Aron (gitaar) is 15 jaar en Florian (drummer) is 13 jaar oud. Het zijn broertjes en daarmee ligt een vergelijking met de broertjes van All Missing Pieces voor de band, al zijn Aron en Florian dan maar met z'n tweetjes. Het is te zien dat Florian les krijgt van de drummer van De Staat, want rammen op de drums kan hij zeker. Het eerste nummer is veelbelovend maar is zonder zang. Wanneer bij het tweede nummer gezongen wordt ga je al snel verlangen naar toch een derde broer. Eentje die beter met zijn vocalen overweg kan. Of misschien toch het drummende broertje de leadvocals laten doen. Bij het derde nummer dreigen we slaap te vallen, maar dat heeft meer te maken met het feit dat we inmiddels al ruim 19 uur bezig zijn met de Bandmarathon. Gelukkig worden we aangenaam verrast met de orgelsamples die daar ineens opduiken! (RJ)

77. Jay30k

Jay30k is een drum 'n bass rockact. Het is ontzettend jammer dat er slechts 10 man publiek is en wat personeel van de Bazart. De laser lampen worden weer aangezet en de harde beats denderen lekker de zaal in. Het gebruik van een basgitaar is eerder functioneel en ondersteunend dan een gimmick. Een beter plek voor deze act was middernacht geweest. De toetsenist blijkt ook over een aardige zangstem te beschikken. (RJ)

78. Last Suggestion

Last Suggestion vindt zijn oorsprong in het plaatsje Gemert. Bij de vorige Bandmarathon stond de zangeres van Dahl op blote voeten te zingen. Dit keer is het de beurt aan de zangeres van Last Suggestion. De ietwat klein ogende zangeres blijkt over een dijk van een stem te beschikken. En dan komt er ook nog op het juiste moment een snerpende gitaarsolo voorbij. Alles lijkt te kloppen bij deze band. Wellicht een toekomstige 3FM Serious Talent kandidaat. (RJ)

79 Shrude

Wegens een ongeval valt er wederom een band uit. Dit wordt opgelost door de andere bands iets langer te laten spelen. Het is inmiddels de beurt aan Shrude. Dit viertal uit Vlaardingen speelt goed in elkaar zittende rockmuziek. Helaas zitten er weinig orginele dingen in het samenspel. Op zich is dat niet erg, want het klinkt wel erg goed, maar soms zou je wensen dat het allemaal wat spannender werd. (RJ)

80. All Access

Ondanks het aanstekelijke enthousiasme van de leadzanger kunnen we hier kort over zijn. Dit hebben we de afgelopen 21 uur jammer genoeg al te vaak voorbij horen komen. (RJ)

81. Axenzion

Deze Rock coveract begint al gelijk goed met de cover van The Darkness I believe in a thing called love. Helaas blijkt dat alleen een klein jongetje vooraan het podium staat met vingers in beide oren. De covers worden aardig uitgevoerd maar blijven, covers. (RJ)

82. The Legs

De stonerrockers van The Legs uit Noordwijk staan headbangend op het podium te spelen. Hoewel het in de zaal al drukker wordt, wat waarschijnlijk te maken met het naderende einde van de bandmarathon, werkt het enthousiasme van de band niet door op het publiek. De bandleden onderling hebben er in ieder geval wel zichtbaar plezier in. (RJ)

83. Rebel Rambler

Opgestart als een Read2Play band speelt Rebel Rambler nog steeds samen. De liedjes zijn voornamelijk geïnspireerd door muziek uit de jaren zestig en zeventig. Nog twee uur en een kwartier te gaan en de allerlaatste bandmarathon zit erop. We stevenen af op een record!

84. Zeelui

Lichtelijk in paniek geraakt omdat we de presentatrice horen zeggen dat de volgende band "Schurft" zou heten, blijkt niets minder waar te zijn. Het is toch gewoon de Haagse band Zeelui die aan de beurt is - en surfmuziek maakt. Het gehoor gaat blijkbaar ook wat achteruit na 19,5 uur muziek aanhoren. Al vanaf de eerste tonen van Zeelui denk je met een Tonomats-kloon te maken te hebben. Maar we hebben nog geen surfmuziek gehoord hier, dus het is een welkome en vrolijke aanvulling op het gebodene. (RJ/FV)

85. Face Meets Concrete

Face Meets Concrete meldt via haar Facebook een Pantera set te spelen op de bandmarathon. We geloven het graag. Wij horen ondertussen het verschil niet meer tussen alle gecoverde en invloedrijke metalbands. We zouden het eigenlijk moeten vragen aan de eerste rij voor het podium. Daar wordt het principe Face Meets Stage uitgeprobeerd. Maar eerlijk gezegd hebben we daar de puf niet meer voor. Iemand een cupcakeje? (FV/RJ)

86. Giant Diamond Sea Turtle

De band is nog niet begonnen met spelen of er ontstaat al direct een bescheiden pit. Volgens de beschrijving van de band is de bak lawaai die ze produceren nodig om zich af te zetten tegen bepaalde hedonistische gewoonten. Wij geloven het direct. Nog 1 uur en 35 minuten. Zou er nog iemand 'The Final Countdown' gaan coveren...? (RJ/FV)

87. Desyrel

Hoewel de bandleden van Desyrel gewapend met een hula krans om hun nek beginnen te spelen, blijft het devies: hoe harder hoe beter. De pit die is ontstaan bij de vorige band wordt gewoon voortgezet. Todat ineens iedereen er genoeg van heeft en het geheel wat statischer wordt. De drummer hebben we trouwens ergens eerder gezien. (RJ)

88. Memento Mori

Deathcore uit Amsterdam? Wie had dat gedacht. Niet zo ontzettend veel mensen, want er is weer behoorlijk wat publiek verdwenen. Aangekomen bij deze band is overigens het oude record van de Bandmarathon geëvenaard. Waarschijnlijk staat Memento Mori daar niet bij stil. Klopt het dat tussen het grunten door geroepen werd dat ze snel naar huis wilden gaan? (RJ)

89. Red Cherry

Het ziet er naar uit dat met Red Cherry een einde is gekomen met het grunten tijdens de Bazart Bandmarathon. Als deze band klaar met hun blues/rock muziek, dan is het oude record van 88 optredende bands in 24 uur gesneuveld. De vraag is nu, wat wordt het nieuwe record met nog ongeveer 50 minuten op de klok? (RJ)

90. The Levi's

Na een kort felicitatiepraatje over het verbreken van het aantal optredende bands in 24 uur en het recenseren van dezelfde aantal bands in 24 uur, is het de beurt aan de Levi's om op te treden en de jaren 70 rock muziek even voort te zetten. De zanger lijkt zo van het strand af te komen. Is het mooi weer dan? (RJ)

91. Permanent Marker

Het tempo gaat weer iets omhoog met de Green Day achtige muziek van Permanent Marker. We keken even op hun Facebook pagina voor wat meer informatie, maar we twijfelen hevig of we de juiste pagina voor ons hadden (like-wise en inhoud). Op dit moment kunnen we amper tekst van muziek onderscheiden. Het klinkt vrolijk wat de heren van Permanent Marker produceren, maar of dit ook zo bedoeld is? (RJ)

92. Audiodaycare

De laatste 15 minuten van de 24 uur zijn voor Audiodaycare. Jammer genoeg hebben ze niet de pakjes aan die op hun album Evolver staan. Audiodaycare is de laatste band die in de Bazart mag spelen in het kader van de Bandmarathon. De allerlaatste band in de Bazart zal echter Rosie zijn. Maar die telt niet mee in de bandmarathon. (RJ)