The Deaf voor al uw feesten en partijen The Deaf voor al uw feesten en partijen

25-jarig De Zwarte Ruiter geëerd met Haagse Parel

, Jeroen Thijssen | Foto's: Jan Rijk

The Deaf voor al uw feesten en partijen

25-jarig De Zwarte Ruiter geëerd met Haagse Parel

Jeroen Thijssen | Foto's: Jan Rijk ,

In het kader van het 25-jarig bestaan van De Zwarte Ruiter, is ook The Deaf geboekt in het café aan de Grote Markt. Rond de klok van elf uur ’s avonds maken Spike, Kit, Janneke en Maurizio zich op voor de soundcheck. Even later verlaten zij het podium weer “We zijn over een uur weer terug.” Het is geen grap, maar werkelijkheid. Een volgestouwde Zwarte Ruiter moet nog even geduld hebben. Aan de deur houdt de bewaking de bezoekersaantallen goed in de gaten en de barmannen draaien overtime. Hadden we al gezegd dat het snikheet is binnen?

Van harte Zwarte Ruiter. Daadwerkelijk nu 25 jaartjes jong. Op zondag 14 april werd het een feestdag waarbij er gedurende de middag uitgepakt wordt met een speciaal versierd terras, diverse versnaperingen en ’s avonds de Zwarte Ruiter All Star Band. Die middag kreeg eigenaar Maarten Hinloopen tevens een mooie verrassing. Uit handen van wethouder Henk Kool (Economie) kreeg hij de Haagse Parel uitgereikt. Hinloopen werd door Kool geprezen vanwege zijn ondernemerslust en zijn inspirerende bijdrage aan de ontwikkeling van de Grote Markt. De Haagse Parel is een gemeentelijke onderscheiding als blijk van waardering voor een bedrijf dat een belangrijke bijdrage levert aan de Haagse economie.

Maar voordat het allemaal zo ver is natuurlijk eerst nog het optreden van The Deaf op deze zaterdagavond. Klokslag twaalf uur is het dan zover en zanger/gitarist Spike haalt een anekdote naar voren. De eerste gig samen met toetsenist ‘Magere Mau’ in de formatie was ook in de Zwarte Ruiter, toen voor Rene Bom en pak hem beet vijf anderen. Bom ontbreekt vanavond dan weliswaar, volgepakt is het zoals eerder gezegd nu wel en een feestje wordt het.
 
Het optreden gaat niet geheel zonder slag en stoot, maar het mag de pret allemaal niet drukken. Drummer Kit Carrera moet de boel aan elkaar “gaffer-tapen”, aldus Spike. Inmiddels is het kwartet druk doende met een nieuw album, waarvan het vanavond aanwezig publiek alvast een voorproefje krijgt. Vanaf het derde nummer van de set gaat het echt los en wordt er gedanst, gesprongen en gepogoëd. Niet alleen in het publiek, maar ook op het podium. Zo belandt de frontman ook nog ergens op het drumstel en staan de toetsen van Mau ook niet meer recht overeind. Nieuwe liedjes met mondharmonica, bekende liedjes - het repertoire van ‘Toot Whistle Plunk Boom!’ mag natuurlijk niet ontbreken -, ballads, het valt allemaal bijzonder goed te versmaden. Op naar de volgende 25 jaar voor De Zwarte Ruiter! Hoezee!
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag