Weblog Music City The Hague op het Reeperbahn Festival (deel 2) Weblog Music City The Hague op het Reeperbahn Festival (deel 2)

Haagse delegatie op Duits showcase festival

, Rob Vondracek

Weblog Music City The Hague op het Reeperbahn Festival (deel 2)

Haagse delegatie op Duits showcase festival

Rob Vondracek ,

Van 20 tot en met 22 september vindt in Hamburg het Reeperbahn Festival plaats. Nieuwe acts, boekers en andere belanghebbenden uit de muziekindustrie verzamelen zich jaarlijks op dit steeds groter wordende showcase festival. Dit is Music City The Hague goed vertegenwoordigd met een flinke delegatie waaronder de bands Di-rect, Woot, Organisms en Bombay Show Pig. Rob Vondracek, directeur van het Haags Pop Centrum, houdt voor 3voor12 Den Haag een weblog bij. Hier deel twee.

De tweede dag van Music City The Hague op het Reeperbahn festival bestaat overdag uit het promoten van de Haagse bands. Er staan overdag een paar “guerrilla gigs” gepland, midden op de Reeperbahn. In de loop van de middag rijdt de Music City The Hague bus richting het Sleepz hotel om muzikanten van de bands Woot en Organisms op te pikken en te rijden naar goede spots op de Reeperbahn. Buschauffeur Ed is benieuwd of er geparkeerd kan worden op de drukke hoofdstraat. Het instrumentarium van de bands bestaat uit één akoestische gitaar, een tamboerijn en natuurlijk de vocalen. De eerste gig midden op straat heeft een wat lauw effect, maar er wordt druk geflyerd. Echt druk is het niet, dus wordt er koers gezet naar een beter plek aan de overkant. Vooral Woot heeft er zin in. De band geeft een korte akoestische show die al snel wat nieuwsgierige voorbijgangers en zelfs applaus trekt. Ook hier wordt druk geflyerd. Opvallend is dat de voorbijgangers bijna allemaal netjes een flyer aanpakken en die niet meteen op de grond te smijten. Na de guerrilla gigs in de binnenstad worden de bands weer naar het Sleepz hotel gebracht. Een tip is om de volgende keer wel een aggregaat en wat miniversterkers mee te nemen voor wat meer herrie.

Reeperbahn is een echt showcase festival. Overdag zijn er seminars, lezingen en showcase optredens. Het verzamelpunt is het spiksplinter nieuwe Alcohotel aan het eind van de Reeperbahn. De lobby van het hotel is een verzamelpunt voor boekers, muzikanten en ander muziekvolk. Er heerst een bedrijvige sfeer. Er wordt stevig genetwerkt en opvallend veel bier gedronken. Ondertussen is de Haagse delegatie hard bezig de contacten met de stad Hamburg te versterken. De bands en aanhang (HPC en AT) bereiden de showcase optredens voor. Eind van de middag arriveert Bombay Show Pig. Linda en Matthias hebben er duidelijk zin in en drinken voor hun optreden, dat om half negen ‘s avonds zal plaatsvinden op het West podium in de openlucht op de Reeperbahn, nog een biertje. Er zijn veel bekenden. Dat komt door de MCN Dutch Impact Party in de Molotow, waarbij vooral de band Skip & Die een hele goede indruk maakt. Internationale klasse volgens de heren van Organisms.

Het is een apart podium dat opgebouwd is uit enorme half doorzichtige aluminiumplaten.
In het podium is een enorm raster van LED lampen gebouwd dat het geheel een wat futuristisch uiterlijk geeft. Om 20.30 uur is het tijd voor Bombay Show Pig. Het plein is aardig gevuld met publiek, bestaande uit voorbijgangers, festival “delegates” en artiesten. Maar wat staat het geluid hier zacht! De band is nauwelijks te horen. Alles staat te zacht, de gitaren, de drums, de zang, er klopt niets van de geluidsmix. En dat is erg jammer voor het optreden van de band. Die moet het juist hebben van een stevig volume en een uitgebalanceerd geluid. Maar Linda en Matthias laten zich door niets van de wijs brengen en slaan zich dapper door hun set heen, waarbij Linda ook nog eens achter plexiglas moet zitten voor het geluid. Wat een waanzin! Maar wat een respect voor Bombay Show Pig. En het publiek is behoorlijk enthousiast. Werd het toch nog gezellig!

In de avond, na een snelle pizza, gaan we de stad weer in. Op naar The Undertones in de Docks. Een grote zaal in een oud gebouw met veel sfeer. Eerst speelt het Schotse We Were Promised Jetpacks. Een toffe band, een soort van kruising tussen The Sound,  Big Country en Mono. Intrigerend bandje waarbij de zanger met zijn hoge uithalen soms irriteert. The Undertones (helaas zonder Feargal Sharkey) speelt een strakke set die net niet pittig genoeg is, maar wel het jaren ‘70 prepunk geluid goed weergeeft. En wie wil nu niet ‘Teenage kicks’ live horen? Na een bier of wat genuttigd te hebben in strandstoelen die overal langs de kant van het plein staan, is het tijd voor het hotel. Morgen de laatste dag. Met vanaf 14.00 uur in de Molotow de laatste Haagse showcases in het kader van MCTH van Di-rect, Woot, Bombay Show Pig en natuurlijk Organisms, dat nog niet heeft gespeeld, maar zich voorgenomen heeft morgen de “tent te gaan slopen”.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag