Weblog Music City The Hague op het Reeperbahn Festival (deel 1) Weblog Music City The Hague op het Reeperbahn Festival (deel 1)

Haagse delegatie op Duits showcase festival

, Rob Vondracek

Weblog Music City The Hague op het Reeperbahn Festival (deel 1)

Haagse delegatie op Duits showcase festival

Rob Vondracek ,

Van 20 tot en met 22 september vindt in Hamburg het Reeperbahn Festival plaats. Nieuwe acts, boekers en andere belanghebbenden uit de muziekindustrie verzamelen zich jaarlijks op dit steeds groter wordende showcase festival. Dit is Music City The Hague goed vertegenwoordigd met een flinke delegatie waaronder de bands Di-rect, Woot, Organisms en Bombay Show Pig. Rob Vondracek, directeur van het Haags Pop Centrum, houdt voor 3voor12 Den Haag een weblog bij.

Na een acht uur lange busrit komt donderdagmiddag 20 september de Haagse delegatie aan op de Reeperbahn in Hamburg. Di-rect is met aanhang al op woensdag gearriveerd om het optreden in de Headcrash voor te bereiden. Na het inchecken in de hotels door Woot en Organisms is er een kleinschalige receptie in de benedenzaal van de Headcrash club. Bombay Show Pig ontbreekt nog, vanwege hun aanwezigheid bij de uitreiking van de 3voor12award, en arriveert vrijdagmiddag. Na een kort welkomstwoord van de Haagse wethouder Marjolein De Jong (Cultuur en Citymarketing) stort de hongerige delegatie zich op de maaltijd, bestaande uit wienerschnitzels, pretzels, worst, tomaten en gehaktballen. Een prima bodem voor een avond “bier und rock ‘n ‘ roll” op de Reeperbahn.

Omstreeks 20.00 uur begint Woot de showcase avond in de Headcrash. Er staat een behoorlijke rij voor de deur voor het Haagse programma. In een volle zaal speelt een zelfverzekerd Woot een stevige set. De op 70's rock gebaseerde nummers worden goed ontvangen door het publiek dat, gelukkig, niet bestaat uit alleen maar vrienden en bekenden. Woot heeft een soms wat slordige, losse manier van spelen, maar dat pakt goed uit en geeft de set, die niet geheel vlekkeloos verloopt, een spontane sfeer. En de muziek slaat aan. Een prima eerste aftrap van de Haagse showcase.

Di-rect komt het podium op en knalt, zodra de gitaren omhangen zijn, superstrak de set de zaal in. (bands, leer hier wat van! Zo hoort een set rock ‘n’ roll te beginnen, niks geen krakende pluggen en “one, two, three” door de zangmic. Hup, meteen knallen en gaan!). Wat een begin, waarbij de ervaring en professionaliteit van Di-rect er vanaf druipt. De zaal wordt vakkundig ingepakt door de band. Je kan merken dat de heren zich goed voorbereid hebben. Het is een dan ook een mogelijk belangrijke showcase voor de Duitse en wellicht Europese markt. De reacties in de volle zaal zijn dan ook unaniem zeer enthousiast. Het schijnt dat er veel platenmaatschappijen en boekers aanwezig zijn. Een beter visitekaartje kan je niet uitdelen. We zijn benieuwd of hier wat moois voor de band uit gaat komen.

Na de show van Di-rect gaan we de stad in. De sfeer is de stad lijkt een beetje op South By South West. Natuurlijk minder massaal en minder weird. De in overvloed aanwezige sexclubs dienen als bizar decor. Maar de alternatieve programmering is zeker vergelijkbaar met de Texaanse grote broer. We pakken shows mee van het Zweedse Satan Takes A Holiday, Toy (wat een vette shoegaze band!), Sun Glitters en The Dope mee. Om een uurtje of half twee in de nacht rollen we het hotel in. Dag één zit er op. Er staan nog twee dagen Reeperbahn in het verschiet. De start is al veelbelovend.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag