Morgenavond: de Versafdeling met Passages Morgenavond: de Versafdeling met Passages

En ook When Logic Fails en Smokin’ Cadillac

, Redactie 3voor12 Den Haag

Morgenavond: de Versafdeling met Passages

En ook When Logic Fails en Smokin’ Cadillac

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Een nieuw seizoen van de Versafdeling gaat morgenavond, woensdag 19 september, van start in de SuperMarkt. Tijdens deze tweemaandelijkse avond presenteren de SuperMarkt en 3voor12 Den Haag gezamenlijk nieuw en minder nieuw talent uit de regio. De SuperMarkt programmeert hierbij steeds twee acts, de derde act is een van de 3voor12 Den Haag Selecteert acts van die maand. Tijdens deze editie staan Passages, When Logic Fails en Smokin’ Cadillac op het programma.

21.15-21.45 uur Smokin’ Cadillac
Smokin’ Cadillac
bestaat uit vijf mannen met een passie voor de blues. De roots liggen in het Westland/Den Haag en omstreken. De stijl is een mix van onder andere The Red Devils, Seasick Steve, Cream, The Black Keys, en ook oude legendes als Muddy Waters en Robert Johnson worden niet vergeten. Voortbordurend op oude tradities en blues stijlen proberen zij hun interpretatie van deze muziek in een pakkend nieuw jasje te steken.

22.00-22.30 uur When Logic Fails
When Logic Fails
is een vernieuwend dance-duo met stevige beats en live synths, gitaren en vocalen. Ze timmeren sinds 2006 hard aan de weg. In 2009 kwam hun eerste album uit bij het Amerikaanse Foulplay records. Tussentijds maakten ze prijswinnende remixen voor Amerikaanse, Canadese, Australische en Nederlandse artiesten. Hun muziek vertoont overeenkomsten met onder andere Soulwax, Trentemöller, Prodigy, Justice en Daft Punk. Hun tweede album, ‘A Countdown To Infinity’, wordt in recensies geprezen. Ze werden onlangs gekozen tot Hollandse Nieuwe door VPRO’s 3voor12. De grenzen tussen pop, rock en dance vervagen, ook op het podium. When Logic Fails is een echte aanrader.

22.45-23.15 uur Passages
De nieuwe formatie Passages, deze maand 3voor12 Den Haag Selecteert act, is samengesteld uit een aantal doorgewinterde muzikanten. Zanger/gitarist Sander van Staalduinen en bassist Philip Hannaart speelden samen in Sulphur en drummer Harvey Korsman is afkomstig van The New Veras. Sinds kort heeft ook gitarist Timon Hannaart zich bij de band gevoegd. De muziek is te omschrijven als Brits georiënteerde poprock. Melodieus, sfeervol en goed in het gehoor liggende songs zijn daarbij de ingrediënten. Ondanks het korte bestaan wist de band al de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland te behalen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag