It’s The Music Applejuice presenteert debuutalbum It’s The Music Applejuice presenteert debuutalbum

Appelsap met ballen in het Paardcafé

, Sabrina Istha | Foto’s Samantha Stauttener

It’s The Music Applejuice presenteert debuutalbum

Appelsap met ballen in het Paardcafé

Sabrina Istha | Foto’s Samantha Stauttener ,

Het Haagse trio It’s The Music Applejuice was voor het eerst live te bewonderen tijdens de Dutchscene Tour in maart van dit jaar. De strakke indierock sloeg aan en de single ‘Substance and supplies’ was op menig radiozender te horen. Op 14 september verscheen het eerste album ‘Eight Days Without Rain’, wat gevierd werd met een optreden in het Paardcafé.

De avond opent met de poppunk van New Year's Hero. Het repertoire van de jongens is aanstekelijk, maar niet bijzonder origineel. De nummers bieden weinig variatie en de zeldzame afwisselingen in melodie lijken als ‘verplicht onderdeel’ te zijn toegevoegd. Hoewel de stem van zanger Jurre volwassener klinkt dan verwacht, is duidelijk dat de jongens meer oefening en ervaring kunnen gebruiken. Het geheel doet nu denken aan een oefensessie in papa’s garage.

Om 22.00 uur is het tijd voor It’s The Music Applejuice. De bandleden Jeroen Zwaan (zang/gitaar), Betteko Seltzer (bas/zang) en Sander van der Gaag (drums/zang) komen gelukkig wat professioneler over. Ze staan vertrouwd op het podium. Al tijdens de soundcheck houdt zanger Jeroen zich volop bezig met het publiek. Er zijn minder dan dertig aanwezigen, maar hij heeft iedereens aandacht te pakken.  Het drietal begint met het instrumentale ‘Don’t panic’; een krachtig nummer met pakkende gitaarriffs. De rest van de setlist kent wel vocalen, waarbij bassiste Betteko regelmatig de tweede stem voor haar rekening neemt. Dat levert een wisselend resultaat op. Haar stemgeluid is even wennen en heeft op sommige momenten een storend effect. In nummers als het excentrieke ‘The pain’ heeft het juist een toegevoegde waarde. Het is in ieder geval een element dat It’s The Music Applejuice onderscheidt van andere bands. 

De formatie is goed op elkaar ingespeeld en vormt een geheel, maar Jeroen trekt de meeste aandacht naar zich toe. Hij springt, headbangt zelfs even en babbelt voortdurend tegen het publiek. De zanger vertelt dat alle rockbands halverwege het optreden een rustig liedje spelen: “wij dus ook”. Vervolgens zet hij het hardste nummer in. Misschien zou It’s The Music Applejuice toch iets meer het geijkte pad moeten volgen om in het Paardcafé fans voor zich te winnen. De zaal begint haar aandacht te verliezen en er gaan zelfs mensen weg. Er zijn nog wel wat vrienden aanwezig die herhaaldelijk roepen dat drummer Sander zijn broek moet uittrekken. Tevergeefs.

Al met al zet het drietal een leuke show neer. Leuk om naar te kijken én om naar te luisteren. It’s The Music Applejuice speelt toegankelijke rockmuziek, maar in eigen stijl. Het is nu wachten op het tweede album, waarvan er vandaag al een paar nummers voorbij komen. Hopelijk hebben ze bij die cd-presentatie een geïnteresseerder publiek. Vanavond nam het niet eens de moeite om na afloop te applaudisseren.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag