Villeneuf in finale Grote Prijs van Nederland Villeneuf in finale Grote Prijs van Nederland

Jana, Kingstreet, Abou en Vinny niet door

, Redactie 3voor12 Den Haag

Villeneuf in finale Grote Prijs van Nederland

Jana, Kingstreet, Abou en Vinny niet door

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Woensdagochtend zijn de namen van de achttien finalisten bekend gemaakt in de ochtendshow Giel Beelen op 3FM. In drie finales in Paradiso en Melkweg wordt op zaterdag 8 december bepaald welke acts er met de roem en de hoofdprijs vandoor gaan. Van de vijf overgebleven acts uit de Haagse regio, is alleen de band Villeneuf door naar de finale. Singer-songwriter Jana en de hiphopacts Kingstreet, Abou en Vinny vielen helaas af.

Per categorie (Bands, Hiphop en Singer-songwriter) zijn er zes finalisten. Drie daarvan zijn direct geplaatst door het winnen van een van de drie halve finales. De overige finalisten ontvingen een wildcard van de jury of zijn direct door het publiek de finale in gestemd. De jury’s bestaan uit Perquisite (producer, o.a. Peter Philly & Perquisite), Klaas Knooihuizen (LiveXS) en Ilana Goldstoff (Dox Records) in de categorie Bands, Rotjoch (101 barz), Erik Zwennes (State Magazine) en Akwasi (Zwart Licht) in de categorie Hiphop en Jasper van Vugt (OOR), Marjolein de Vliegher (Burgerweeshuis) en Menno Timmerman (Bladehammer Music) in de categorie Singer-songwriter. Het prijzenpakket bestaat onder meer uit 5.000 euro, studiotijd en festivaloptredens. Daarnaast worden de Publieksprijs en de Beste Muzikant Prijs uitgereikt, beide t.w.v. 1.000 euro.

Dit zijn de finalisten:
Bands:
Misery Kids, Über-Ich, Hille, Villeneuf (wildcard), Einstein Barbie (wildcard) en Karmas Lab (publiekskeuze)
Hiphop: Cal, O.M.E.G.A., Ibra, Ronnie Flex (wildcard), Flow&CO (wildcard) en Discipline & Rather Real (publiekskeuze)
Singer-songwriter: Lieve Bertha, Please Be Frank, Clean Pete, Oh, Brave Wide Eyes (wildcard), Tim van Doorn (wildcard) en Rogier Pelgrim (publiekskeuze)

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag