Together Now; nieuw muziek- en dansfestival aan het Spuiplein Together Now; nieuw muziek- en dansfestival aan het Spuiplein

Aanstaande zaterdag 6 oktober

, Redactie 3voor12 Den Haag

Together Now; nieuw muziek- en dansfestival aan het Spuiplein

Aanstaande zaterdag 6 oktober

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Den Haag is weer een festival rijker. Together Now is een initiatief van het Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Dr Anton Philipszaal/Lucent Danstheater en het Koninklijk Conservatorium. Zes uur lang treden topprofessionals, studenten en amateurs zij aan zij op in alle hoeken van de muziek- en dansinstellingen aan het Spuiplein. Bekijk hier het volledige programma.

Tijdens Together Now komt er van alles voorbij, van oude muziek tot jazz, moderne dans tot popping & locking, Bollywood en streetdance, dj tot elektronische, klassieke en nieuwe muziek. Onderdeel van het festival zijn ook Dag in de Branding, Slagwerk Den Haag, Asko|Schönberg, Kamerkoor Kwintessens, Koninklijk Mannenkoor die Haghe Sanghers, het bovenbouwkoor van de Vrije School Den Haag, Afimo Surinaamse Vrouwenclub, Jam de la Crème, Nationaal Jeugd Orkest en studenten van Codarts. Het festival wordt om 18.15 uur geopend met het gratis toegankelijke Inuksuit van John Luther Adams. Adams wil ons bewuster maken van de alledaagse geluiden en beelden die ons omringen zodat we onze omgeving ten volle kunnen beleven. De bijna honderd slagwerkers bewegen zich al spelend meer dan een uur lang over het Spuiplein en omgeving.
 
Jubileumeditie Dag in de Branding
Onderdeel van Together Now is Dag in de Branding, dat die dag het zilveren jubileum viert. Deze editie staat in het teken van rituelen met onder andere een nieuwe editie in de reeks Daydreaming concerten met dit keer James Blackshaw. Dag in de Branding werd opgericht in 2006 en wordt vier keer per jaar (één keer per kwartaal) op een zaterdag gehouden. DidB vindt plaats op verschillende locaties in Den Haag en biedt steeds een zeer divers programma met concerten, dansvoorstellingen, opera's, performances, klankinstallaties, multidisciplinaire producties en live-streaming.
 
Programma Together Now en Dag in de Branding
13.00 uur Theater De Regentes: Lenneke van Staalen en Heiko Dijker / Matangi Quartet
15.00 uur Korzo: Harawi ‘chant d’amour et de mort’ van Olivier Messiaen, Charlotte Riedijk, Ellen Corver en Marta Reig Torres
17.00 uur Paard van Troje: Daydreaming 5 met James Blackshaw
18.15 uur Spuiplein: Inuksuit (99 slagwerkers)
19.40 uur Levi Lassen Foyer & Fonds 1818 Foyer: Improvisatiesalon (doorlopend)
19.50 uur Dr Anton Philipszaal: Sinfonia
20.30 uur Hoofdingang: Ayre
20.40 uur Lucent Danstheater: Swan Song - Sol León en Paul Lightfoot
21.25 uur Dr Anton Philipszaal: Big Band
21.40 uur Hoofdingang: Ayre
21.50 uur Lucent Danstheater: Wereldpremière - Medhi Walerski
22.45 uur Dr Anton Philipszaal: Sacred Cypher (dans)
21.00 uur Lucent Danstheater/Dr Anton Philipszaal: Sequenzas
23.20 uur Dr Anton Philipszaal: Jam de la Crème
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag