Achtste editie Shoot Me Film & Music Festival vanavond van start Achtste editie Shoot Me Film & Music Festival vanavond van start

Tom Barman (dEUS) is hoofdgast

, Redactie 3voor12 Den Haag

Achtste editie Shoot Me Film & Music Festival vanavond van start

Tom Barman (dEUS) is hoofdgast

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Van 11 tot en met 14 oktober vindt de achtste editie van het Shoot Me Film & Music Festival plaats in de Haagse binnenstad. De Braziliaanse en Belgische cinema staan dit jaar centraal tijdens het festivalweekend met als hoofdgast de Belgische Tom Barman, zanger van de band dEUS. Behalve veel film, is er ook veel muziek te vinden op het festival. 3voor12 Den Haag vertelt je waar.

Tom Barman
In 2010 ging Anton Corbijn hem al voor tijdens een uitverkochte Ins&Outs avond, bij deze editie is Tom Barman aan de beurt. Barman is een avond te gast in Korzo waar hij zijn werk als film en muziekvideo regisseur toelicht. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van een filmisch optreden van de Belgische band Motek.
12 oktober van 20:00 tot 22:00 uur @ Korzo
 
Muziekdocumentaires
Tijdens Shoot Me is eer een viertal muziekdocumentaires te zien. Zo is er een documentaire over de geschiedenis van The Beastie Boys, ‘The Beastie Boys: The Complete Story’. In ‘Re:Generation’ worden vijf elektronische dj’s/producers gevolgd. Uitgedaagd om hun eigen unieke creatieve visie naar voren te brengen, gaan DJ Premier, The Crystal Method, Pretty Lights, Mark Ronson en Skrillex aan de slag om een specifiek muziekgenre opnieuw vorm te geven en een origineel nummer te creëren.
The Beastie Boys: The Complete Story:  12 oktober van 16:00 tot 17:45 uur @ 330live 
Re:Generation: 12 oktober van 18:00 tot 19:45 uur @ 330live
 
In ‘Uprising: Hip Hop and The LA Riots’ wordt de connectie tussen de Los Angeles rellen en rapmuziek verkend. De documentaire is geproduceerd en verteld door hiphoplegende Snoop Dogg en bevat interview met onder andere Ice T, Ice Cube, Kurupt, KRS-One, Nas, Henry Rollins en voormalig LAPD politiechefs Bernard Parks. Tot slot is er ook de documentaire ‘Nighttown’, over de geschiedenis van de Rotterdamse poptempel. Ex-Nighttown programmamaker Marcel Haug en extern organisator Mike Redman maakten een film waarin oud medewerkers, volgelingen en artiesten duidelijk maken wat de kracht was van Nighttown. Een documentaire vol legendarische concerten en nooit eerder vertoonde beelden.
Uprising: Hip Hop and The LA Riots: 12 oktober van 20:00 tot 21:15 uur en 14 oktober van 18:00 tot 20:00 uur @330live
Nighttown: 13 oktober van 16:30 uur tot 17:45 uur @ 330live
 
Live muziek
Tijdens Shoot Me zijn ook verschillende live optredens te bezoeken. Zoals eerder genoemd treedt na de Ins&Outs met Tom Barman op vrijdag 12 oktober de Belgische postrockband Motek op in Korzo. Later die avond staat er ook een akoestische set van Splendid op het programma. Op zaterdag 13 oktober verzorgt Lillian Vieira (Zuco 103) een akoestisch optreden.
Motek: 12 oktober van 22:00 tot 23:00 uur @ Korzo Theater
Splendid: 12 oktober van 23:00 tot 23:45 uur @ Societe Nobel
Lillian Vieira: 13 oktober van 23:00 tot 23:30 uur @ Societe Nobel
 
Jam de la Crème
Shoot Me wordt afgesloten door een bijzonder project van Jam de la Crème. In de Barthkapel componeert een speciale selectie muzikanten live de soundtrack onder de retro Braziliaanse horror film This night I will possess your corpse (1969). Een film van gerenommeerd maker José Mojica Marins aka “Coffin Joe”.
Zondag 14 oktober van 21:00 tot 23:00 uur @ Barthkapel
 
Kijk voor meer informatie op de website van Shoot Me.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag