3voor12 Den Haag Selecteert: Dominator en VolleToeren 3voor12 Den Haag Selecteert: Dominator en VolleToeren

De selectie van oktober 2012

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag Selecteert: Dominator en VolleToeren

De selectie van oktober 2012

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Vorige maand ging het nieuwe seizoen van 3voor12 Den Haag Selecteert van start. Elke maand kiest de redactie van de Haagse afdeling van VPRO’s 3voor12 twee acts uit de Haagse regio die een maand lang in de spotlight worden gezet. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met de SuperMarkt en Den Haag FM. Voor de tiende ronde van 3voor12 Den Haag Selecteert is de keuze gevallen op metalband Dominator (foto) en hiphopformatie VolleToeren.

Eind 2011 werd begonnen met 3voor12 Den Haag Selecteert en in het eerste seizoen werden Atlantic Attraction, Tech Chic Design, ZiRe, Balcony, Jana, Topless, GardenFest, Johnny’s Landing, Brickstarr & Jerh, B Sharp, Groove Embassy, NiCad, Noblesse en Teddy Lewis uitgelicht. Dit seizoen ging van start met Passages en I’m not mukowski. In het nieuwe seizoen is het concept iets uitgebreid. De geselecteerde acts worden geïnterviewd voor de website van 3voor12 Den Haag, zijn ze te gast in het programma Stork On Air (Den Haag FM) en wordt er een videoreportage gemaakt. Daarnaast treden de bands op tijdens De Versafdeling, de avond in poppodium de SuperMarkt die elke tweede en vierde woensdagavond van de maand plaatsvindt.

De Haagse metalband Dominator is bepaald geen nieuwe act, maar toch vindt de redactie van 3voor12 Den Haag dat dit vijftal eens in de spotlight gezet mag worden. De band is in 2001 opgericht. “Laag gegrom uit de diepste krochten van de hel en paranoïde geschreeuw tegen de altijd fluisterende engelen” luidt de omschrijving van de vocalen, het belooft wat. Feit is dat de bandleden met hun trashmetal tijdens ieder optreden de zaal of het festival helemaal platspelen, zoals onlangs nog op Plein Open. Met het begin dit jaar verschenen tweede album ‘THRSHMTL’ bewijst de band na elf jaar nog steeds niet verzadigd te zijn. Speciaal voor Stork On Air heeft Dominator bovendien een akoestisch nummer opgenomen.
 
Nieuw is wel het hiphopduo VolleToeren, bestaande uit Eclips en Eqnox. De formatie is ontstaan nadat de groep T.I.C. uit elkaar ging. Het tweetal ging aan de slag met het schrijven van nieuw materiaal waarvan de onlangs verschenen EP ‘Voor Het Zingen De Kerk Uit’ het eerste wapenfeit is. Hiphop met pop, dance en dubstepinvloeden. Het resultaat mag er zijn. Vooral ‘Toekomstmuziek’, waar ook een clip van is uitgebracht, is een ijzersterke track. Ondertussen zit VolleToeren niet stil, want de tweede EP ‘Niet Zeiken Maar Slikken’ is alweer in de maak.
 
De data:
Vr 5 oktober: Dominator @ Stork On Air
Wo 10 oktober: Dominator @ SuperMarkt
Vr 19 oktober: VolleToeren @ Stork On Air
Wo 24 oktober: VolleToeren @ SuperMarkt
 
Opgeven voor 3voor12 Den Haag Selecteert
Acts uit de regio Den Haag (inclusief onder andere Delft, Leiden, Westland) kunnen zich opgeven voor de rubriek 3voor12 Den Haag Selecteert. Stuur dan een e-mail naar redactie@3voor12denhaag.nl onder vermelding van ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ met biografie, persfoto, weblinks en contactinformatie.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag