3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Bombay Show Pig in top 100 VPRO’s Song van het Jaar / Veel Haagse acts op Altersonic / Headlife neemt afscheid van zanger / Billy The Kit maakt remix De Kraaien / Benefiet in Paardcafé met A Cure For Gravity, A Polaroid View en Someday

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Bombay Show Pig in top 100 VPRO’s Song van het Jaar

De lijst met beste nummers van 2012 is bekend. ‘Keep your head up’ van Ben Howard is verkozen tot VPRO’s Song van het Jaar. De top 3 bestaat verder uit ‘I follow rivers’ van Triggerfinger en ‘I will wait’ van Mumford & Sons. Bombay Show Pig is de enige Haagse act in de lijst met ‘Shackles and chains’ op nummer 66. Ook Soul Sister Dance Revolution stond op de nominatielijst met ‘Hold the line’, maar haalde de top 100 niet. De officiële bekendmaking van de lijst is vanavond, woensdag 12 december, vanaf 19.00 uur live te volgen op 3FM en 101 TV. Tijdens deze verkiezingsavond wordt opgetreden door artiesten als Kraantje Pappie, The Kik, The Opposites en Blaudzun. Het Westlandse theaterkoor Dario Fo mag 'aftrappen' met twee nummers: de eigen YouTube-wereldhit ‘Bangarang’ (a capelle cover van Skrillex) en een nieuw arrangement van een van de genomineerde nummers.
 

Veel Haagse acts op Altersonic

Van 9 tot en met 12 januari vind in Groningen het jaarlijkse showcase festival Eurosonic Noorderslag weer plaats, en daar omheen worden ook veel onofficiële evenementen georganiseerd. Eén van de bekendste daarvan is Altersonic. Eén groot deel van het programma is inmiddels bekend waarvan ook een aantal acts uit de Haagse regio. Zo zullen in ieder geval Atlantic Attraction, Kreatones, Weissmuller, The Stream, Kat Ya en Mama Franko optreden. Andere bevestigde acts zijn Bazzookas, La Corneille, Join the Cavalry, Sweet Billy Pilgrim (UK), Duncan Idaho, The Muff, Steady New Sound, KinKobra, Digital Orchestra, Deviation, Landmark105, Deadbeat, Salisbury, Isabelle Ame, Démira Jansen, Twice the Same, Close Up, Vienna (B), Flatcat (B), E Royal & The Kingsz, Mary Lou en De Cultuurbarbaren.
 

Headlife neemt afscheid van zanger

De Haagse poprockband Headlife is een nieuwe richting ingeslagen. Na vijf jaar heeft de band behoefte aan vernieuwing, zo laat de band weten. “Waar de muziekstijl voorheen meer aan de rock/grunge kant grensde, zijn de liedjes nu veel pop-achtiger met electro en disco invloeden, wat resulteert in een energiek en dansbaar geheel”, aldus de band. Eerder dit jaar werd al afscheid genomen van bassist Maarten van Houwelingen, die werd vervangen door Saro Pulvirenti. Nu is bekend geworden dat ook zanger Slo Vuckovic de band zal verlaten. Slo: “We gaan als vrienden uit elkaar en zijn enorm trots op wat we de afgelopen jaren met elkaar hebben bereikt. Het was een geweldige ervaring.” Headlife is momenteel bezig met het schrijven en opnemen van nieuw materiaal. In de loop van 2013 zal de band weer het podium op gaan.
 

Billy The Kit maakt remix De Kraaien

Haagser wordt het niet. Een remix van dé Haagse hit van het moment, ‘Ik vind je lekker’ van De Kraaien, door de Haagse dj Billy The Kit. ‘Ik vind je lekker’ doet het momenteel goed in de charts. In de Single Top 100 kwam het nummer vorige week binnen op nummer 31 en stijgt deze week naar 26, in de Top 40 komt het nummer deze week binnen op nummer 26 en in de Mega Top 50 stijgt het nummer in de tweede week van 26 naar 22. De remix is gratis te downloaden via de Soundcloud van Billy The Kit.
 

Benefiet in Paardcafé met A Cure For Gravity, A Polaroid View en Someday

Op 18 december is de officiële start van de Serious Request week op 3FM. Overal in het land worden acties georganiseerd om geld op te halen voor het Rode Kruis, dit keer vanwege de strijd tegen babysterfte. Ook Den Haag doet volop mee. Op woensdag 19 december wordt er een benefiet gehouden in het Paardcafé. De Haagse band A Cure For Gravity, kersverse winnaar van de Kensington Cover Contest, is de openingsact. Daarna geven twee bands een set weg die met regelmaat op radio 3FM spelen en bekend zijn van de ‘minuut in De Wereld Draait Door’ op tv: A Polaroid View en Someday. Met livemuziek en cd-verkoop zamelen ze geld in. De avond begint om 20.30 uur en is gratis toegankelijk. Wel wat doneren dan he...
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag