3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Cooper test nieuw materiaal in Paardcafé / Die Verrekte Mongdays in De Vinger stopt / EP-presentatie Jana tijdens Lichtjesavond / Tweede editie Serious Songwriters in Humanity House / Programma twaalfde Triplex festival bekend / Golden Earring vernietigt videoclip / Inschrijvingen Popronde 2013 geopend

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Cooper test nieuw materiaal in Paardcafé

Op maandag 10 december vindt in het Paardcafé te Den Haag een unieke avond plaats met optredens van drie Haagse bands. Hieronder ook De Prutsers, beter bekend als de mannen van Cooper. De Haagse punktrots vierde dit jaar het twintigjarig bestaan en gaat in januari de studio in voor een nieuw album. Onder de naam De Prutsers speelt de band deze avond alle nummers van het komende album. Exclusief en eenmalig. Behalve De Prutsers treden ook The Levi’s en It’s the Music Applejuice op. De avond begin tom 20.30 uur en de entree is gratis.
 

Die Verrekte Mongdays in De Vinger stopt

Laurens Profittlich, organisator van de wekelijkse avond Die Verrekte Mongdays in De Vinger, laat via zijn website weten te stoppen met het organiseren van de avonden. “Ik heb besloten om te stoppen met het geven van feesten. Ik heb over de jaren heen ruim 200 feesten gegeven en ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ga binnenkort afstuderen en heb hierna andere plannen.” Er staat nog één editie op het programma, op maandag 10 december met Sickboy (BE), Droon (BE), FFF (NL), (Raxyor (USA), DJ Skull Vomit (USA), Chem D (ITA) en MC Assassin (NL). “Ik zou het leuk vinden als we nog een keer een echte knalparty maken.”
 

EP-presentatie Jana tijdens Lichtjesavond

Op dinsdag 11 december is de binnenstad van Delft weer het decor van Lichtjesavond. Om 19.00 uur gaan de lichtjes aan in de kerstboom op de Markt, waarna in Speakers een mooi programma aan singer-songwriters is samengesteld. Daar zal 3voor12 Den Haag Selecteert act Jana dan eindelijk haar debuut-EP ‘To All’ presenteren. Singer-songwriter Jana maakt indruk met haar jazzpop en een wel heel bijzondere stem. Met de feel van Room Eleven, de stemklank en uitspraak van Selah Sue en een Norah Jones-achtige ondertoon, lijkt het misschien op een imitatie, maar tussen de nummers door blijkt dat deze sound prima past bij haar oorspronkelijke klank. Behalve Jana treden ook Nancy Brick, Kat Ya en Olga Boer op. De aanvang is 19.00 uur en de entree is gratis.

Tweede editie Serious Songwriters in Humanity House

Op donderdag 20 december vindt in het Humanity House aan de Prinsegracht in Den Haag de tweede editie van Serious Songwriters plaats. Ook dit keer wordt er geld opgehaald voor 3FM’s Serious Request dat dit jaar geld inzamelt om babysterfte tegen te gaan. Op het programma van Serious Songwriters staan Pat Smith & Sicco van Grieken (Splendid), Soul Sister Dance Revolution, The Indien, Kyle Dukes (NiCad), Kern Koppen, Typhoon, Stella Bergsma & Michelle Courtens (Einsteinbarbie), Esperanzah Pink Oculus (Re:Freshed Orchestra), DeZibelle, Melle de Boer (Smutfish), Maurits Westerik (GEM/Anne Soldaat), Trio Stef van Es en Bells Of Youth. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehost door Steven van Lummel en Jille van der Veen, visuals zijn er door Mink Pinster. De entree is gratis, maar het publiek wordt natuurlijk wel vriendelijk verzocht een donatie te doen.

Programma twaalfde Triplex festival bekend

Het Leidse Triplex Festival is alweer toe aan de twaalfde editie, en wel op vrijdag 14 december in het LVC. De opzet is dit keer wel iets anders dan bij voorgaande edities. Zo staan er dit keer negen in plaats van twaalf acts op de podia van het LVC. Drie singer-songwriters en zes bands sieren dit keer het programma. De organisatie is vooral blij met John Coffey. De hardrockband speelde in het afgelopen jaar meer dan 200 optredens en speelde als support voor onder andere Blindside, The Chariot, Green Lizard en The Spirit That Guides Us. Verder op het programma staan Port Of Call, Przewalski, St. Polaroid, The Hitman Hearts, Satellite Skin, Pieter van Vliet, Youri Lentjes en Max Headroom. Het programma wordt afgesloten door Janssen & Piedie. De avond begint om 20.30 uur en de entree is 10 euro.

Golden Earring vernietigt videoclip

De videoclip die gemaakt is bij het nummer ‘Still got the keys to my first Cadillac’ van Golden Earring zal niet worden uitgebracht. De filmopnamen zijn door de band afgekeurd en het materiaal is vernietigd. De band en platenmaatschappij konden zich niet vinden in het eindresultaat van de clip. In juli werden jongeren opgeroepen zich aan te melden om een jonge versie van Golden Earring te vertolken in de video. Of er nog een nieuwe videoclip zal worden uitgebracht is niet bekend.

Inschrijvingen Popronde 2013 geopend

Bands en acts kunnen zich vanaf nu weer inschrijven voor de Popronde, het reizende muziekfestival. Ieder jaar reizen 100 geselecteerde bands, langs ongeveer 31 steden door heel Nederland. De Popronde is er voor de jaarlijkse selectie van 100 talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. Wil je meedoen aan de Popronde? Aanmelden kan tot 1 maart 2013 via de website van de Popronde. Op 1 mei wordt bekend gemaakt welke 100 bands door de selectiecommissie zijn geselecteerd voor de editie van 2013. Voorheen deden onder andere a balladeer, Daily Bread, Racoon, Destine, Elle Bandita, Voicst, Marike Jager, Roosbeef, De Staat en Handsome Poets mee aan de Popronde.