3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Haags Hiphop Centrum viert jubileum met Aight Showcase Night / Album ‘Come Together’ van Kane nu uit / Cult of the Secret Samurai bij Stork On Air / Golden Earring op Zwarte Cross 2013 / AT Events stopt met RAC Hallen

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Haags Hiphop Centrum viert jubileum met Aight Showcase Night

Stichting Aight, initiatiefnemer van onder andere het Haags Hiphop Centrum, draait alweer vijf jaar mee. Het Haags Hiphop Centrum is in vijf jaar tijd van leuk initiatief voor jongeren uitgegroeid tot een grote speler op gebied van jeugdparticipatie in Den Haag. Zo is er bijvoorbeeld jaarlijks een eigen hiphop area tijdens Parkpop. Het jubileum wordt gevierd op vrijdag 14 december met de Aight Showcase Night. Leerlingen van het Haags Hiphop Centrum zullen dan hun talenten tonen. Dit in de vorm van een expositie en een reeks van optredens. Dj’s, rappers, breakdancers en graffiti artiesten van jong tot oud, van beginners tot gevorderden komen samen. Ook is er een heuse surprise act. De avond vindt vanaf 18.00 uur plaats in Opera Zalencentrum aan de Fruitweg. De entree is 10 euro (15 euro aan de deur).
 

Album ‘Come Together’ van Kane nu uit

Het nieuwe studioalbum van de Haagse rockband Kane is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar. Het is het zesde album van de band bestaande uit Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen. Aanstaande zaterdag 24 november is Kane om 15.00 uur in de Media Markt Den Haag voor een signeersessie van het nieuwe album. Op 6, 8 en 9 maart treedt Kane op in de Amsterdamse Gashouder. Het voorprogramma wordt dan verzorgd door Handsome Poets en Kensington. Gisteravond was de band te gast bij De Wereld Draait Door. Bekijk ‘de minuut’ hieronder terug.

Cult of the Secret Samurai bij Stork On Air

Vrijdagavond is het weer tijd voor Stork On Air, het radioprogramma met muziek uit de regio. Van 21.00 tot en met 23.00 uur brengt Stork On Air je de laatste popnieuwtjes live op Den Haag FM en is 3voor12 Den Haag Selecteert act Cult of The Secret Samurai te gast. Cult of the Secret Samurai is een in Den Haag gevestigde formatie met leden uit IJsland, Duitsland en Nederland. De band laat de luisteraar dromen, maar komt met hun muziek ook dansbaar uit de hoek. De diverse en originele nummers maken Cult of the Secret Samurai tot een bijzondere act uit onze regio. Bij Stork On Air komt de band praten over het ontstaan van hun muziek, luisteren we naar de inspiratiebronnen van het kwartet en kijken we naar de toekomstplannen. De presentatie van deze uitzending wordt verzorgd door Julie Hauber en Joeri Gordijn. Stork On Air wordt op vrijdag van 21.00 uur tot 23.00 uur uitgezonden op Den Haag FM en is te beluisteren via de ether op 92.0 FM en online via de website. Het programma is achteraf terug te luisteren via de site van Den Haag FM.
 

Golden Earring op Zwarte Cross 2013

De organisatie van de Zwarte Cross heeft de eerste namen bekend gemaakt voor de zeventiende editie van het festival dat op 26, 27 en 28 juli 2013 plaats vindt in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Op meer dan 20 podia zullen meer dan 150 bands en ruim 800 theaterartiesten optreden. Dit jaar zal er onder andere worden opgetreden door de Haagse rockband Golden Earring. De band bracht dit jaar het vijfentwintigste studioalbum ‘Tits ’n Ass’ uit. Behalve Golden Earring zullen ook Guus Meeuwis, Joost van Bellen, Dark Funeral en Shaking Godspeed optreden. De voorverkoop start maandag 26 november om 11.00 uur.
 

AT Events stopt met RAC Hallen

Het Haagse bedrijf AT Events heeft de huur van de RAC Hallen opgezegd. De locatie werd in 2010 geopend onder deze naam en geëxploiteerd door AT Events. Er werden onder andere twee edities van het Langweiligkeit festival georganiseerd. De gemeente Den Haag is nu op zoek naar een nieuwe exploitant voor het complex aan de 1e van der Kunstraat. Wethouder Marnix Norder op Den Haag FM: “Het is niet zo gegaan als waar we op hoopten. Voor de crisis waren er andere dingen mogelijk dan nu.” De gemeente is in gesprek met mogelijke nieuwe exploitanten.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag