3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Leo Blokhuis schrijft boek over Haagse muziekscene / Coral Springs presenteert debuut EP / Special rondom 20 jaar Kipkillah bij Stork On Air / Villeneuf op Hollandse Nieuwe 35 / Optreden Kane bij finale 3FM Serious Request

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Leo Blokhuis schrijft boek over Haagse muziekscene

Op vrijdag 16 november presenteert muziekjournalist Leo Blokhuis zijn nieuwe boek ‘Haags Speelkwartier’. In dit boek vertelt Blokhuis aan de hand van de Haagse muziekwinkel Servaas en de klanten ervan de geschiedenis van de bloeiende muziekscene van de jaren zestig, de jaren waarin de  rockmuziek in Nederland ontstond. Den Haag werd in de late jaren vijftig en de jaren zestig de grootste beatstad van Nederland: van de indorockers tot de Golden Earring, van Q65 tot Shocking Blue - in Den Haag wemelde het van muzikaal talent en klonk het geluid van een nieuwe generatie. Muziekwinkel Servaas speelde daarin een centrale rol. Nico Servaas - grijsblauwe stofjas, Brylcreem in het haar - is niet muzikaal, maar heeft wel altijd de juiste apparatuur voor elke muzikant, beginnend of gelouterd. Die verlekkeren zich aan de glimmende spullen, houden voor even dezelfde gitaar vast als die waarop Jimi Hendrix speelt, kopen een te dure versterker op afbetaling en ontmoeten collega-muzikanten… Wie niet bij Servaas kwam, hoorde er niet bij. ’s Avonds is Leo Blokhuis ook te zien op Crossing Border in de Koninklijke Schouwburg.
 

Coral Springs presenteert debuut EP

De nieuwe poppunk band Coral Springs presenteert op 23 november haar debuut EP ‘Greetings From Coral Springs’.  De band met leden uit de regio Den Haag en Leiden bestaat net een jaar en heeft afgelopen zomer in de studio gezeten om vier nummers op te nemen voor haar eerste EP. De muziek ligt in het verlengde van bands als New Found Glory, The Swellers en Yellowcard, waarbij de balans ligt tussen de onweerstaanbare pakkendheid van pop en de energie en intensiteit van punkrock. De presentatie vindt plaats in Club 330live in Den Haag. De Brabantse poppunk band Dowzer verzorgt het voorprogramma.
 

Special rondom 20 jaar Kipkillah bij Stork On Air

Vrijdagavond is het weer tijd voor Stork On Air, het radioprogramma met muziek uit de regio. Van 21.00 tot en met 23.00 uur brengt Stork On Air je de laatste popnieuwtjes live op Den Haag FM en is Martijn Verlinden, beter bekend als dj Kipkillah, te gast. Dj Kipkillah is al twintig jaar een bekende dj in de Haagse muziekscene en komt bij Stork On Air zijn jubileum vieren. Martijn neemt niet alleen zijn favoriete muziek uit de regio mee, maar zal ook als co-host figureren en een speciale mixtape ten gehore brengen. De meeste mensen kennen Martijn Verlinden van Antilounge, een platenlabel en platform voor nieuw elektronisch talent uit de Haagse regio. Maar Martijn is ook bekend als muzikant van acts als Bimbo Electrico, Charly & Gallus en Rivers Area Juke Squad en is al 10 jaar actief als programmeur in Den Haag. Stork On Air duikt met Martijn in de geschiedenis van dj Kipkillah en zijn verschillende projecten en gaat het hebben over zijn inspiratiebronnen en toekomstplannen. Op vrijdag 30 november viert Kipkillah zijn jubileum in De Vinger.
 

Villeneuf op Hollandse Nieuwe 35

De Leidse band Villeneuf is een van de Hollandse Nieuwe acts van deze maand. De redactie van 3voor12 stelt elke maand een verzamelaar samen met 25 nummers van aanstormend acts uit het hele land. Villeneuf brengt binnenkort het album ‘Great Waste Of Time’ uit en staat in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Behalve Villeneuf staan onder andere ook Ronnie Flex, EinsteinBarbie, Mark Lotterman, Lil’ Kleine & Josbros en Tessa Rose Jackson op de Hollandse Nieuwe 35. Op 22 november staat Villeneuf in Paradiso voor de presentatie van het album, de finale van de Grote Prijs van Nederland is op 8 december in de Melkweg.
 

Optreden Kane bij finale 3FM Serious Request

De eerste vier artiesten die tijdens de finale van 3FM Serious Request het podium beklimmen zijn bekend. Op 24 december, de avond dat de drie dj’s het Glazen Huis verlaten en het eindbedrag bekend wordt, treden behalve Kane ook Caro Emerald, Kensington en Go Back To The Zoo op in Enschede voor de officiële afsluiting van de 3FM inzamelingactie. Later maakt 3FM de andere optredende artiesten bekend. De stille ramp die dit jaar tijdens 3FM Serious Request centraal staat is de wereldwijde babysterfte die jaarlijks 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt. In 2011 stond het Glazen Huis in Leiden. De actie bracht € 8.621.004,- euro op voor ‘moeders in oorlogsgebieden’ en bereikte 11,8 miljoen Nederlanders.  In 2012 staat het Glazen Huis in Enschede, in 2013 in Leeuwarden. De finale van 3FM Serious Request wordt live uitgezonden op 3FM, 3FM.nl en op televisie (Nederland 3).
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag