3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Ep-presentatie The Levi’s in de SuperMarkt / Inschrijving In The Pikture bandcontest van start / Nieuw album en kroegentour Vanderbuyst / Popquiz Marathon naar Den Haag / Tune komt met debuut-EP / Dit weekend nieuwe editie van Blues aan Zee festival / Naar Verluidt ‘na tien jaar eindelijk uit elkaar’

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Ep-presentatie The Levi’s in de SuperMarkt

De Haagse rockband The Levi’s presenteert op vrijdag 16 november de nieuwe EP ‘Changing Tires’. Het is de tweede EP na debuut 'Born Easy'. “In de afgelopen vijf jaar is er veel gebeurd en dat brengt bagage met zich mee. Er is weer nieuwe energie en nieuw materiaal, klaar voor de show. 'Changing Tires' staat voor verfrissing en voornamelijk de drang om door te willen gaan”, aldus de band. The Levi’s won onder andere de KoninginneNach Bandverkiezing en speelde op festivals als de Haagse Pop Week en Packstock. Het voorprogramma wordt verzorgd door de popfunkformatie Hooked. De avond begint om 21.30 uur en de entree is gratis.
 

Inschrijving In The Pikture bandcontest van start

De inschrijving voor de jaarlijkse In The Pikture bandcontest is van start gegaan. Het bekende gemengde Haagse dispuut In The Pikture organiseert op vrijdag 23 november de bandcontest in het Paardcafé. waar vier bands de kans krijgen om hun muziek te laten horen aan een professionele jury en tevens kans maken op verschillende prijzen. Zo win je een eigen avond in het Paardcafé en wordt de winnende band 3voor12 Den Haag Selecteert act. Hieronder valt een interview voor de website, fotoshoot, videoreportage, optreden in de SuperMarkt tijdens de Versafdeling en het te gast zijn bij radioprogramma Stork On Air op Den Haag FM. Wil jij met je band meedoen aan deze bandcontest? Mail dan snel je gegevens en link naar muziek naar bandcontest@inthepikture.nl en misschien wordt jouw band wel geselecteerd.
 

Nieuw album en kroegentour Vanderbuyst

Het nieuwe album van Vanderbuyst verschijnt op 7 december en is getiteld ‘Flying Dutchmen’. Het is na ‘Vanderbuyst’ (2010) en ‘In Dutch’ (2011) het derde album van het deels Haagse rocktrio. Voorafgaand aan de release zal Vanderbuyst in Nederland een vijftal intieme kroegenshows geven onder de noemer 'Metalpubs Revisited'. Vanderbuyst geeft daarmee gehoor aan de wens van een hoop fans om de band weer eens in een zwetend hardrockcafé aan het werk te zien, precies zoals Verbuyst, Jonkman en Van Esbroek hun stormachtige carrière vier jaar geleden begonnen. De afgelopen jaren was de band op veel grote festivals en podia te zien en deelde Vanderbuyst het podium met artiesten als Ozzy Osbourne, Mötley Crüe, Judas Priest, Thin Lizzy en Saxon. Bezoekers van deze bijzondere pre-release shows krijgen voor de prijs van 15 euro, naast een dampend concert, een speciale digipackversie van het nieuwe album (inclusief signering), die niet in de winkel verkrijgbaar zal zijn. Via de website van de band kunnen kaarten besteld worden.
 

Popquiz Marathon naar Den Haag

Op zondag 25 november aanstaande komt de Popquiz Marathon naar Den Haag. De binnenstad wordt opgevrolijkt met rondrennende popquizteams; gewapend met hoofdbandjes, stempelkaarten en blokkenschema’s, strijdend om de eerste plek te behalen. Bij deze speciale Lazy Sunday Afternoon editie kunnen teams hun stempelkaart en goodybag ophalen bij de hoofdlocatie, de SuperMarkt. Vervolgens trekken de teams de binnenstad in en doen daarbij ook café September, Zwarte Ruiter, Fiddler, De Paap en Paard van Troje aan. Elke ronde op elke locatie is anders, waardoor elke groep deelnemers zijn eigen quizparcours kan samenstellen zonder dat ze twee keer dezelfde vragen krijgt voorgeschoteld. De teams kiezen uit de meest uiteenlopende quizzen. Van redelijk recent tot 80s intro’s. Er is dus voor ieder team een ronde waar het in kan uitblinken. Aan het einde van de ronde verzamelen alle teams zich weer op de hoofdlocatie waarna de winnaar van de Lazy Sunday Afternoon editie bekend wordt gemaakt. De deelnamebewijzen zijn online verkrijgbaar bij poppodium SuperMarkt en kosten 20 euro per teamkaart. De Popquiz Marathon begint om 15.00 uur en duurt tot 20.00 uur.
 

Tune komt met debuut-EP

Aanstaande vrijdag 2 november presenteert de Westlandse formatie Tune zijn debuut-EP. De band bestaat uit Titus Hardeman (zang) Karel v/d Eijk (bas/zang), Lars Rijnja (drums), Thomas Lazarom (gitaar) en Raymond Lagraauw (toetsen) en is begonnen als schoolband. Aanvankelijk speelde de band alleen covers maar na verschillende bandwisselingen besluit de band eind 2011 eigen materiaal te gaan schrijven. De muziek van Tune valt te omschrijven als “poprock, blues en funky melodieën”. Tune was eerder al te zien op Waterpop en Monsterpop. De EP-presentatie begint om 21.00 uur en de entree is gratis.
 

Naar Verluidt ‘na tien jaar eindelijk uit elkaar’

Een avond in oktober 2002 in de Q-bus in Leiden: zonder het te weten speelde de Leidse band Naar Verluidt het wat later het laatste optreden zou blijken. Nu, 10 jaar later, stapt de band nog eenmaal het podium op. Naar Verluidt kreeg in de beginjaren veelvuldig te horen dat de band ‘er wel zou komen’ en dat leek ook daadwerkelijk te gebeuren. De band speelde onder andere bij  Spijkers Met Koppen op Radio 2, was te gast bij BNN For Live met Bridget Maasland en speelde in voorprogramma’s van De Dijk en de Tröckener Kecks. Succes bleef echter uit. Gesprekken met platenmaatschappijen liepen op de klippen en er werd besloten tot een pauze. Die pauze bleek 10 jaar te duren. “Als je het zo zegt is dat wel lang ja”, aldus zanger Robert Toet. “We waren op onszelf uitgekeken. Hadden het gevoel niet meer verder te komen en dan moet je stoppen. Zelf zeiden we dat niks eindig is en dat Naar Verluidt nog bestond, alleen als een soort niet-spelend lid.”
 
De band transformeerde in de nederpopcoverband Los. Andere bandleden vonden plekken bij andere bands als Rigby, Case Mayfield, BOSCO en Close Call. “Na tien jaar leek het ons leuk om iedereen weer eens te zien. En als we dan toch bij elkaar zijn: waarom niet ook spelen? En als we dan toch spelen, waarom zouden we het dan niet in het openbaar doen? Bijna alle oud muzikanten komen meedoen. En dan hebben we het over vijftien man ongeveer. In de Q-bus in leiden, natuurlijk! En dan valt het doek.”, aldus Robert Toet. “Het moet een mooie avond worden. Met alle vrienden en bekenden van toen en nu.” Het optreden vindt plaats op vrijdag 16 november vanaf 20,30 uur. De entree is 5 euro.
 

Dit weekend nieuwe editie van Blues aan Zee festival

Zaterdag 3 november wordt het jaarlijkse Blues aan Zee festival gehouden in de Noviteit in Monster, voor veel bluesliefhebbers al jaren een begrip. Tijdens het festival wordt er van alle zalen van het voormalige klooster gebruik gemaakt, inclusief de oude kapel. Er treden totaal tien bands op die ieder de blues of daaraan gerelateerde muziek op eigen wijze vertolken. Op het programma staan onder andere optredens van Fay Lovsky & Arthur Ebeling, het Belgische Tiny Legs Tim en afsluiter The Nimmo Brothers, twee topgitaristen uit Glasgow (Schotland) met een wervelende show. Blues Aan Zee start om 20.00 uur en de entree is 22,50 euro (excl. servicekosten).
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag