3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Topless en Yes...PinkPink op Amsterdam Dance Event / Nieuw album Alexander McKenzie & The Underpaid / Gouden plaat voor Golden Earring / Trenchcoat presenteert tweede album / Kane geeft optredens in Westergasfabriek / Radio 6 Soul & Jazz Award voor Wouter Hamel / Instore Case Mayfield in Velvet

Topless en Yes...PinkPink op Amsterdam Dance Event

Van 17 tot en met 21 oktober vindt het Amsterdam Dance Event weer plaats. Meer dan 800 dj’s en dance acts maken dan hun opwachting op zo’n 75 locaties in de hoofdstad. Op het programma staan grote internationale namen als David Guetta, Afrojack, Armin van Buuren, Chuckie, Fedde le Grand, Carl Cox, Dave Clarke, Gregor Salto, Junkie XL, Laidback Luke, Todd Terry, Roger Sanchez en Nobody Beats The Drum, maar ook veel nieuwe talent. Op vrijdag 19 oktober staan er ook twee Haagse acts op het programma. Tijdens de Instant Replay (Silk) labelnight treden Yes...PinkPink en Topless op. De avond vindt plaats vanaf 22.00 uur in de Ludwig aan de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam.
 

Nieuw album Alexander McKenzie & The Underpaid

De deels Haagse band Alexander McKenzie & The Underpaid brengt in november het tweede album 'Ambivalence' uit. Het album is vanaf 1 november te bestellen en wordt op donderdag 8 november gepresenteerd in de Unie in Rotterdam. Het voorprogramma wordt dan verzorgd door singer-songwriter Jeroen Kant. Het debuutalbum van de band, Ribcage Versus Unguided Missile’ stamt alweer uit 2008. In 2010 verscheen nog ‘EP1’. Alexander McKenzie & The Underpaid bestaat uit Lori McKenzie (zang), Ingmar Spaaij (gitaar) en Evert Aalten (toetsen).
 

Gouden plaat voor Golden Earring

Het eerder dit jaar verschenen album ‘Tits ’n Ass’ van de Haagse rockband Golden Earring heeft de gouden status bereikt. Het is alweer het vijfentwintigste studioalbum van de band. ‘Tits ’n Ass werd in de zomer van 2011 live opgenomen in de State of the Ark Studio's in Londen met producer Chris Kimsey (The Rolling Stones). Het was de negende keer dat een album van Golden Earring op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten kwam. De band kreeg de gouden plaat uitgereikt door Bill Wyman, de ex-bassist van The Rolling Stones. Eind 2011 werd nog het 50-jarig jubileum van Golden Earring gevierd met een tentoonstelling in het Haags Historisch Museum.
 

Trenchcoat presenteert tweede album

Op 17 november 2012 zal Trenchcoat in het Scheltema Complex in Leiden zijn tweede album presenteren aan het grote publiek. Naast een downloadbare versie zal het album met een artbook van de hand van Ane Bang verkrijgbaar zijn. Met dit tweede album ‘Balloons On Your Funeral’ komt Trenchcoat terug naar de Nederlandse podia. Meer nog dan op het eerste album ‘Rolling In Style’ laat Trenchcoat donkere, intense rockabilly moeiteloos overgaan in stomende rock ‘n’ roll. “Op ‘Balloons On Your Funeral’ staan 13 nieuwe nummers die, geheel volgens de vertrouwde stijl van Trenchcoat, bol staan van dubbele betekenissen en rauwe grappen, gehuld in de muziek zoals alleen Trenchcoat die kan schrijven”, aldus de band in het persbericht. De presentatie begint om 20.00 uur.
 

Kane geeft optredens in Westergasfabriek

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2013 zal Kane in de Amsterdamse Gashouder een concert geven naar aanleiding van het op 23 november te verschijnen nieuwe album ‘Come Together’. Het zal de eerste keer zijn dat de nieuwe songs zullen worden gespeeld. Zanger Dinand Woesthoff: “‘Come Together’ voelt voor ons nu al als een heel fraai moment in alle jaren Kane. Live willen we dit gevoel met ons publiek delen op de perfecte plek voor nu: De Gashouder. Een fantastische plek om intiem te kunnen zijn met iedereen in de zaal!” Gitarist Dennis van Leeuwen: “Na bijna anderhalf jaar non-stop met ‘Come Together’ bezig te zijn, willen we heel graag weer dat podium op. We komen van ver, dat nemen we mee. Kane heeft er voor gekozen om dit keer geen albumtour te doen maar uit te pakken met twee speciale concerten op deze unieke locatie. Het is de eerste keer dat een band in de Gashouder een concert zal geven. De kaartverkoop (35 euro excl. servicekosten) start op vrijdag 12 oktober om 10.00 uur.
 

Radio 6 Soul & Jazz Award voor Wouter Hamel

Afgelopen week zijn in de Westerunie in Amsterdam de Radio 6 Soul & Jazz Awards uitgereikt. De Radio 6 luisteraars beloonden zes artiesten van eigen bodem met een prijs. De awards zijn de enige soul- en jazz radioprijzen van Nederland. Luisteraars droegen de genomineerden aan en kozen ook de uiteindelijke winnaars. De Haagse jazzzanger Wouter Hamel viel ook in de prijzen. Hij won in de categorie Beste Song voor het nummer ‘Demise’. De overige winnaars waren Alain Clark (Beste Album voor ‘Generation Love Revival’), Kris Berry (Beste Soul & Jazz Talent), Caro Emerald (Beste Artiest Jazz), The Kyteman Orchestra (Beste Live Act) en Ruben Hein (Beste Artiest Soul). In totaal waren 23 soul- en jazzartiesten voor een Soul & Jazz Award genomineerd, waaronder ook het Haagse Sven Hammond Soul.
 

Instore Case Mayfield in Velvet

De Amsterdamse singer-songwriter Case Mayfield heeft met zijn alom geprezen debuut de Nederlandse muziekwereld bestormt. Aanstaande zondag 14 oktober komt hij zijn nieuwe album ‘10’ presenteren in cd-winkel Velvet aan de Voldersgracht in Delft. Gitaarliedjes met subtiele folkinvloeden is waar Mayfield in excelleert. Hoewel het kenmerkende geluid van artiesten als Ryan Adams en Ray LaMontagne nooit ver weg is, hoor je voornamelijk de Amsterdammer zelf. In zijn nummers proef je pijn, verdriet, venijn, boosheid en cynisme. Het optreden van Case Mayfield begint om 16.00 uur. Na afloop van de instore zal de zanger zijn nieuwe album signeren.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag