3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: A Cure For Gravity presenteert debuutalbum / Nieuw album en nieuwe single voor Kane / Benefietconcert Fight4Ricky in het Paard van Troje / Verslag van Westerpop op Stadsradio Delft / Instore Qeaux Qeaux Joans in Velvet

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

A Cure For Gravity presenteert debuutalbum

Aanstaande zaterdag 6 oktober presenteert de Haagse band A Cure For Gravity het debuutalbum ‘Side Effects’ in de SuperMarkt aan de Grote Markt in Den Haag. Het album telt tien nummers en is in eigen beheer opgenomen en geproduceerd door Pepijn Stutterheim (Pino’s Muse). A Cure For Gravity was eerder al te zien op het Walk The Line festival en in De Melkweg (Amsterdam) in het voorprogramma van de Amerikaanse band Awolnation. De muziek wordt door de band zelf omschreven als indietronic, indierock met invloeden uit de elektronische muziek. In de aanloop naar de release van het debuutalbum lanceert de band de eerste single ‘Get it’. De single is gratis te downloaden via de website van de band. De releaseparty in de SuperMarkt begint om 21.30 uur en de entree is gratis.
 

Nieuw album en nieuwe single voor Kane

De Haagse rockband Kane brengt op vrijdag 23 november het zesde studioalbum uit. Het album is getiteld ‘Come Together’, net als de eerste single die aanstaande vrijdag 5 oktober wordt uitgebracht. Morgenochtend is de single te horen op 3FM in het programma van Giel Beelen. Het album is opgenomen in een omgebouwde kerk in een periode van anderhalf jaar en geproduceerd door Reyn Ouwehand en Dinand Woesthoff en gemixt door Cenzo Townshend (o.a. Snow Patrol, Florence & The Machine). Het vorige album van Kane stamt alweer uit 2009, ‘No Surrender’ met daarop onder andere de hits ‘No surrender’, ‘Love over healing’ en ‘High places’.
 

Benefietconcert Fight4Ricky in het Paard van Troje

Op donderdag 11 oktober vindt benefietconcert Fight4Ricky plaats in het Paard van Troje. Fight4Ricky is een stichting opgericht speciaal voor Ricky, een jongen van twaalf die al zeven jaar lang vecht tegen zijn Neuroblastoom, een ernstige vorm van kinderkanker. Ricky wordt momenteel behandeld in Greifswald University Hospital in Duitsland. 780 km van huis. De stichting wil zo veel mogelijk geld inzamelen om ervoor te zorgen dat Ricky zijn strijd tegen zijn ziekte kan blijven doorzetten in bijzijn van zijn ouders en zijn broertje. Hun steun en aanwezigheid is essentieel voor hem. Weliswaar worden de behandelingskosten gedekt door de verzekering maar extra kosten zoals dubbele huisvesting, dubbel huishouden, vele honderden liters benzine, vliegtuigtickets etc. worden niet vergoed. En daar is dit geld heel hard voor nodig. Optredens zijn er van Rondje Doe Maar, That’s Cool!, Midnight Temptation met special guest Sacha de Bruin, jeWelste (met éénmalig de musicalster en oud frontman Martin van der Starre) en de Haagse formatie F. Ook vindt er een veiling plaats tussen de optredens. Dit alles vindt plaats in de kleine zaal van het Paard van Troje, welke ook geheel belangeloos meewerkt. Kaarten voor het Benefietconcert kosten 12,50 euro excl. reserveringskosten en zijn verkrijgbaar via het Paard van Troje.
 

Verslag van Westerpop op Stadsradio Delft

Op zaterdag 6 oktober zal er op Stadsradio Delft een verslag van de 23e editie van Westerpop worden uitgezonden. Het festival vond plaats op 24 en 25 augustus met onder andere optredens van Kraantje Pappie, Roosbeef, The Inspector Cluzo en Nobody Beats The Drum. Er wordt teruggeblikt op een aantal hoogtepunten, die in snel tempo voorbij zullen komen. De uitzending start om 19.00 uur en zal tot 20.00 uur duren. De presentatie is in handen van Peter van Beek (Stadsradio Delft) en René Steijger (Westerpop). Stadsradio Delft is regionaal te ontvangen op 106.3 FM, en 92.9 FM op de kabel. Luisteraars buiten de regio kunnen de uitzending volgen via de website van Stadsradio Delft.
 
 

Instore Qeaux Qeaux Joans in Velvet

De eigenzinnige zangeres Qeaux Qeaux Joans is een snel rijzende ster. In 2011 stond Qeaux Qeaux Joans met haar band in het voorprogramma van Seasick Steve, nadat ze in 2009 spontaan bij hem op het podium was gesprongen toen hij in Paradiso te Amsterdam optrad. De oude Amerikaan was zo onder de indruk van de dappere zangeres, dat hij zijn voorprogramma cancelde om haar mee te nemen en voor te stellen aan het publiek tijdens zijn Nederlandse tour. Dit leidde vervolgens tot een optreden in het programma De Wereld Draait Door. En toen was daar ‘No Man’s Land’, Qeaux Qeaux Joans’ debuutalbum en een platencontract bij PIAS. Op het album zijn invloeden terug te horen van Amy Winehouse, Antony Hegarty, Feist, Billie Holiday en Solomon Burke. Zelf omschrijft Qeaux Qeaux haar muziek als alternatieve Rhythm & Blues. Het optreden van Qeaux Qeaux Joans begint zondag 7 oktober om 16.00 uur. Na afloop van de instore zal de zangeres haar nieuwe album signeren.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag