3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Programma Ongetemd feest bekend / Bombay Show Pig op MaMa Event in Parijs / Nieuwe single Ed Struijlaart / Sugar Boy and the Sinners wint Dutch Blues Challenge / Nieuwe festival Jazz On 5 in Bink Vijf Hoog / Instores Moke, Anne Soldaat en The Kik bij Velvet

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Programma Ongetemd feest bekend

Op zaterdag 13 oktober, precies zes jaar na de eerste editie in 2006, vindt er een nieuw Ongetemd feest plaats in het Paard van Troje. Toeval? Nee, feest! En het programma liegt er niet om. Zo zal onder andere vaste klant De Kraaien zijn opwachting maken. Deze formatie wist al diverse keren het Paard van Troje op zijn kop te zetten. Dat kunnen we ook verwachten van Kern Koppen, dat dit keer een heuse “super jam” organiseert. Nederlandstalige klassiekers worden in een reggaejasje gegoten door Jah6 en de Haagse band Piñata weet die zomerse vibe goed vast te houden. Het programma is compleet met Black Sun Empire, Jakob de Juwelier, DJ Tommi en VJ Ferry Nice. In samenwerking met het Shoot Me Film & Music Festival wordt de surffilm 'Here And Now' vertoond. De presentatie is in handen van Frank 'de Ooievaar' van Westbroek. Ongetemd vindt plaats in de grote zaal van het Paard van Troje vanaf 21.30 uur. De entree is 12,50 euro.
 

Bombay Show Pig op MaMa Event in Parijs

Als onderdeel van Dutch Impact zal de band Bombay Show Pig op vrijdag 26 oktober optreden tijdens het MaMa Event in Parijs, de Franse tegenhanger van EuroSonic en Reeperbahn. Het evenement wordt ook wel ‘The gateway to the French music market’ genoemd. De band zal ’s middags optreden tijdens de Dutch Impact Party in Le Trianon (van 17.00 tot 18.30 uur) en ’s avonds ook nog in Pub Montmartre. Behalve Bombay Show Pig zullen ook Dope D.O.D. en Thomas Azier hun opwachting maken. Bombay Show Pig is net terug van het Reeperbahn Festival en een tour door Zuid-Afrika. Ook werd debuutalbum ‘Vulture/Provider’ genomineerd voor de 3voor12award.
 

Nieuwe single Ed Struijlaart

De Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart (ED) heeft een nieuwe single uit, het nummer ‘Anything’. Haagse fans zullen dit nummer misschien al kennen als afscheidssingle van Stud Muffins, de voormalige band van Struijlaart. Het is de vierde single van het album ‘Head, Heart and Hands’ en is vanaf nu te downloaden via iTunes. Ook wordt het nummer geregeld gedraaid door Radio 2. De komende maanden tourt Ed, samen met Kris Berry, door Nederland waarbij onder andere Paradiso (3 oktober), Tivoli (14 oktober), Patronaat (13 december) en 013 (14 december) worden aangedaan. Op 9 november is Ed in het Paardcafé te zien met zijn eigen avond.
 

Nieuwe festival Jazz On 5 in Bink Vijf Hoog

Zaterdag 6 oktober 2012 vindt de eerste editie van het nieuwe jazz initiatief Jazz On 5 plaats! Met Jazz On 5 wil de organisatie graag de jazztraditie in Den Haag voorzetten, maar het 'oubollige' er een beetje afhalen. Er worden hierbij vooral ook jonge jazzmuzikanten geprogrammeerd. Zo zijn er onder andere Stef van Es, Yuri Honing, Ferdinand van Duuren, Karel Boehlee, Simone Pormess, Joshua Samson, Jam de la Crème en Michael Varekamp. Dat weekend begint echter al op donderdag 4 oktober, dan wordt de opening gehouden met een Binkborrel, een hapje en een drankje en natuurlijk jazzmuziek. Vrijdag 5 oktober vindt de afterparty van Arti plaats met diverse djs en een optreden van Brains en Licks. New Dansable Jazz XXL, in de grote zaal van Bink Vijf Hoog. Jazz On 5 vindt plaats van 16.00 tot 2.00 uur en de entree is 10 euro (5 euro met studentenpas).
 

Sugar Boy and the Sinners wint Dutch Blues Challenge

De bluesband Sugar Boy and the Sinners heeft afgelopen weekend de tweede editie van de Dutch Blues Challenge gewonnen. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Dutch Blues Foundation. De acts worden beoordeeld door een onafhankelijke deskundige jury en deze selecteert één band en één solo/duo die namens Nederland mee mogen doen aan de International Blues Challenge (IBC) in Memphis, USA en aan de European Blues Challenge (EBC) in een stad in Europa. Sugar Boy and the Sinners mag nu dus Nederland vertegenwoordigen in deze competities. De band bestaat uit Boy Vielvoije (zang/bluesharp), Ronnie Guerin (gitaar), Vinnie Guerin (contrabas) en Frankie Duindam (drums). De International Blues Challenge vindt plaats van 29 januari tot en met 2 februari 2013.
 

Instores Moke, Anne Soldaat en The Kik bij Velvet

Deze week vinden er in platenzaak Velvet te Delft verschillende instores plaats. Zo kun je aanstaande donderdag 27 september om 20.00 uur naar de instore van Moke, die het nieuwe album ‘Collider’ komt promoten. De instore vindt een dag voor de officiële release plaats en is dus een mooie gelegenheid om de nieuwe cd als allereerste te bemachtigen. Op zondag 30 september vinden er maar liefst twee instores plaats. Om 14.00 uur staat Anne Soldaat op het programma. De singer-songwriter (ook bekend als de gitarist in de band van Tim Knol) gooit met zijn laatste titelloze album hoge ogen. Om 16.00 uur is het vervolgens aan de Rotterdamse sixtiesband The Kik om een instore te verzorgen. De optredens zijn gratis toegankelijk. Velvet is te vinden aan de Voldersgracht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag