3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws uit de Haagse regio

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws uit de Haagse regio

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Vuigtuig presenteert nieuwe EP op Club 3voor12 Den Haag / Hiphopavond in FAST Surfdorp / Villeneuf presenteert tweede album in Paradiso / Najaarssessies van Jam de la Crème in Den Haag en Amsterdam / Nieuw album van Urban Heroes in oktober / Nancy Brick komt met debuutalbum / B Sharp tijdelijk zonder gitarist

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Vuigtuig presenteert nieuwe EP op Club 3voor12 Den Haag

Zwijmelende smartlappen, stroperige orgelklanken en slinkse gitaarpartijen gaan uitstekend samen. Dat bewijst de Haagse rockband Vuigtuig op zijn tweede EP ‘Merg en Been’. In 2009 dompelde Vuigtuig doelbewust de smartlap en het levenslied onder in een dikke brij van rock ’ n roll, aangevuld met kermisachtige orgelpartijen die het publiek beetpakken voor een oneindige dronkenmansdans. Vuigtuig heeft de afgelopen jaren op menig podium (festivals, cafés en zelfs huiskamers) met obscure theatrale liveshows al een proeve gegeven van dit ongemakkelijke vermogen. Anno 2012 stuurt de Haagse band met een on-Haags geluid een EP vooruit om het land voor te bereiden op een pure beleving van smartlap-rock. ‘Merg en Been telt vier songs, beklemmende chansons over ‘van je geloof vallen’, ‘travestieten’ en ‘het niets’. Ongrijpbaar als altijd poogt Vuigtuig de luisteraar mee te nemen op een trip die langs de meest groteske kanten van het leven gaat. “Die moeten niet worden gemeden, maar moeten juist worden opgezocht”, aldus gitarist Bart Lybeert. De EP wordt op 10 november officieel gepresenteerd tijdens Club 3voor12 Den Haag, vanaf 20.00 uur in het Paardcafé en zal daarna te koop zijn via iTunes en Spotify.
 

Hiphopavond in FAST Surfdorp

Het FAST Surfdorp staat aanstaande donderdag 20 september volledig in het teken van de Haagse hiphop. Onder de noemer ’Club Fast presenteert Jimmy G & Friends’ kun je van 19.30 tot 22.00 uur je hiphophart ophalen. Er zijn dan optredens van Jimmy G, Kingstreet, DNG (ex-Coup deVillz), Junklife en de Rotterdamse rapper Shabba. Ook de enige echte Haagse Sjonnie zal zijn opwachting maken. De dj’s van de avond zijn Crackhead en Needlz end e host is Goodchild. Na afloop van de ‘reguliere’ shows is er ook nog een hiphopjam waaraan iedereen mee kan doen.

Meer info over FAST Surfdorp

Villeneuf presenteert tweede album in Paradiso

Op donderdag 22 november presenteert de Leids/Amsterdamse band Villeneuf, na het naamloze debuut uit 2009, het tweede album ‘Great Waste Of Time’ in Paradiso te Amsterdam. “Het is een album dat in niets lijkt op zijn voorganger en waarvan we als band veel verwachten. Het bestaat uit elf tracks die over een periode van ruim drie jaar zijn opgenomen op verschillende locaties”, aldus de band. Het album wordt niet fysiek uitgebracht. “We wilden iets moois uitbrengen, een fysiek product dat je graag in je handen hebt, ophangt of neerzet, om naar te kijken terwijl je luistert. Samen met kunstenaar Julian Sirre kwamen we, na lang wikken en wegen, tot het idee van een vinylhoes, maar dan zonder vinyl erin. Een vouwbare zeefdruk op dubbel LP-formaat. De hoes zelf maakt geen geluid natuurlijk, maar gelukkig zit er een bandcamp download code in, waarmee je snel en eenvoudig de liedjes kunt binnenhalen in elk gewenst bestandstype.” Daarnaast zal het album ook beschikbaar zijn via iTunes en Spotify.
 

Najaarssessies van Jam de la Crème in Den Haag en Amsterdam

Het jaar is al meer dan geslaagd voor het Haagse collectief Jam de la Crème, met optredens op Sziget in Hongarije, het Life I Live Festival en The European Life I Live. Het seizoen zit er echter nog niet op, want in het najaar staan ons nog een viertal sessies te wachten. Zo staan er op zaterdag 6 oktober sessies op het Together Now Festival in de Anton Philipszaal (Den Haag) en de North Sea Jazz Club (Amsterdam) op het programma. Op zondag 14 oktober slaat Jam de la Crème een nieuw pad in. In een oude kapel in het centrum van Den Haag zal het collectief tijdens het Shoot Me Film & Music Festival een live soundtrack improviseren op de uit Brazilië afkomstige horrorfilm ‘This Night I'll Possess Your Corpse’. Op zaterdag 20 oktober is er ter ere van het 40-jarig bestaan van het Paard van Troje een sessie in de grote zaal van het Paard onder de noemer Haagse Iconen.
 

Nieuw album van Urban Heroes in oktober

Op zaterdag 13 oktober presenteert de Haagse band rondom Evert Nieuwstede het nieuwe album ‘Back In Town’ in Museum RockArt in Hoek van Holland. Het is het eerste studioalbum sinds 1994. Urban Heroes werd in 1979 opgericht door zanger Evert Nieuwstede, gitarist Jaap de Jonckheere, toetsenist Jeroen Ernst, bassist Martin Zonderop en drummer Ad van der Ree. In 1980 verschijnt debuutalbum ‘Who Said...Urban Heroes’ waarmee zelfs de interesse vanuit Amerika wordt gewekt. Het succes blijkt echter niet van lange duur. De groep ondergaat vele bezettingswisselingen en afsplitsingen naar andere bands. Ze houden het meerdere malen voor gezien en beginnen even vaak weer opnieuw. Aan het nieuwe album werkten onder andere Rinus Gerritsen (Golden Earring) en Wiboud Burkens (Keith Caputo, Anouk, Kane) mee.
 

Nancy Brick komt met debuutalbum

Het deels uit Delft afkomstige singer-songwriter duo Nancy Brick brengt op 1 oktober het naamloze debuutalbum uit op Moop Recordings. Nancy Brick bestaat uit gitarist Ron Valeri en zangeres Rieneke Batelaan. Het album is opgenomen door Frans Hagenaars die eerder albums opnam met onder andere Daryll-Ann, Johan, Bettie Serveert, Tim Knol, Bertolf en Moss. Als voorproefje is nu het nummer ‘Since’ gratis te downloaden via de Bandcamp website van het duo, binnenkort volgt het nummer ‘Violin’. Volgende week vrijdag 21 september speelt Nancy Brick in het LVC in Leiden tijdens het Triplex Festival.
http://momentopname.bandcamp.com/track/since
 

B Sharp tijdelijk zonder gitarist

De Haagse rockband laat weten de komende zes maanden verder te gaan zonder gitarist Lucien. “Hij heeft de kans gekregen om voor een half jaar naar het buitenland te gaan en hij heeft besloten deze kans te pakken. Dit betekent dat wij voor in ieder geval de komende zes maanden met z'n vieren verder zullen gaan. Om eventuele speculaties voor te zijn kunnen wij jullie garanderen dat dit allesbehalve het einde van B Sharp is. In tegendeel, we hebben van alles gepland voor de komende tijd.”B Sharp won eerder dit jaar Talent Event en was te zien op festivals als Walk The Line, Schollenpop en het Bevrijdingsfestival Den Haag.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag