3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Toch subsidie voor Popunie / Mullet komt met debuutalbum en nieuwe clip / Theater de Regentes gaat sluiten / It’s The Music Applejuice presenteert debuutalbum / Bollywood & hiphop op unieke wijze vermengd in Diaspora Beats / Acoustic Alley en Projazz openen gezamenlijk nieuw seizoen / Passages vrijdag bij Stork On Air

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Waarschijnlijk toch subsidie voor Popunie

Vorige week werd bekendgemaakt dat het college van B & W in Rotterdam heeft voorgesteld om de Popunie vanaf 2013 op te nemen in het cultuurplan van de stad, om een actieve rol te vervullen in de basis van de talentontwikkelingsketen van de Rotterdamse popsector. Directeur Martin Scheijgrond: “We zijn blij, zonder dat we op de bureaus staan te dansen en te springen of zo. Het is toch een ton lager dan we in ons beleidsplan opgenomen hadden, maar ik snap ook wel dat iedereen in deze tijden moet inleveren. Het glas is wat dat betreft bij ons halfvol, of eigenlijk zelfs voor 2/3 gevuld, dus we gaan er zeker wat moois van maken. Het is in mijn ogen sowieso een mooie dag voor de Rotterdamse popsector, zeker in vergelijking met eind april toen het RRKC advies het licht zag. Ook Bird, WMDC/Grounds en Music Matters hebben alsnog een plekje gekregen in het verdelingsvoorstel en daar plukken zowel de Rotterdamse popmuzikanten als het Rotterdamse publiek dat van livemuziek houdt de vruchten van. Het is alleen jammer dat niet alle aanvragers in de popsector die goede plannen hadden ingediend (volledig) gehonoreerd zijn.”

Uiteindelijk vindt de definitieve beslissing pas in november plaats in de Rotterdamse gemeenteraad. Het besluit zal wel inhouden dat de provinciale taken van de Popunie, zoals bijvoorbeeld de Grote Prijs van Zuid-Holland, waarschijnlijk komen te vervallen.

Meer info over de Popunie

Mullet komt met debuutalbum en nieuwe clip

Mullet komt een jaar na het uitbrengen van de eerste single (‘KloteAngus’) met debuutalbum 'Down With The Ship'. Gedurende de zomermaanden heeft de Haagse rockband doorgebracht in V-King Studios en op het eiland Schiermonnikoog, waar ook de clip voor de tweede single (‘The Captain’) opgenomen is. Op het album staan negen nummers. De presentatie van het album vindt plaats in Musicon. “Het is onze repetitieruimte, onze stamkroeg, ons tweede huis,” aldus de heren Mullet. “We hoefden er geen seconde over na te denken waar de release zou zijn. Niet alleen kunnen we in Musicon de entree laag houden, wat we onze fans gunnen, maar Musicon heeft in het afgelopen jaar ook ontzettend veel voor ons gedaan.” Behalve Mullet treden ook de bands Professor Sage en Replayced en DJ Detag op. De presentatie vindt plaats op zaterdag 10 november vanaf 20.00 uur. De entree is 3 euro. In de voorverkoop kun je ook de cd erbij aanschaffen voor in totaal 10 euro.

Meer info over Mullet

Theater de Regentes gaat sluiten

De directie van het Haagse Theater de Regentes heeft via de website laten weten gedwongen te zijn om over te gaan tot het nemen van maatregelen tot sluiting van Theater De Regentes per 1 januari 2013. “Alle inspanningen die zijn verricht om met de gemeente tot overeenstemming te komen over een mogelijk nieuwe start en het behouden van het theater voor de wijk en de stad Den Haag zijn helaas op niets uitgelopen.” De directie ziet geen kans om binnen de gestelde randvoorwaarden te komen tot een zinvolle culturele bestemming voor het gebouw waarbij de financiële ondersteuning van de Stichting van 8 ton per jaar wordt teruggebracht naar 0. “Een volledig commerciële exploitatie van het gebouw op de gestelde termijn is in onze ogen geen reële mogelijkheid. Op dit moment willen we u allen zeer hartelijk danken voor de duizenden steunbetuigingen en vriendelijke berichten die we van u mochten ontvangen.”

Meer info over Theater de Regentes

It’s The Music Applejuice presenteert debuutalbum

Aanstaande vrijdag 14 september presenteert de Haagse band It's The Music Applejuice zijn debuutalbum in het Paardcafé. De plaat, die de titel ‘Eight Days Without Rain’ meekrijgt, is vanaf die datum verkrijgbaar via onder meer bol.com, maar ook als download via iTunes en Spotify. Het album bevat elf nummers en werd opgenomen in slechts twee dagen tijd in de Rotterdamse Excess Studio. De eerste single ‘Substance & supplies’ vond zijn weg naar zo'n twintig radiostations en stond in mei dit jaar al in de Haagse Honderd van Den Haag FM. Tegelijk met het album verschijnt ook de tweede single ‘No straight answers’. It's The Music Applejuice bestaat uit Paradio-presentator Jeroen Zwaan (zang/gitaar), Betteko Seltzer (bas/zang) en Sander van der Gaag (drums/zang). De muziek van It's The Music Applejuice laat zich het beste vergelijken met bands als Therapy?, Audioslave en Queens Of The Stone Age. De albumpresentatie begint om 21.00 uur met New Year's Hero. Daarna zal It's The Music Applejuice het volledige album live spelen. De entree is gratis.

Meer info over It’s The Music Applejuice

Bollywood & hiphop op unieke wijze vermengd in Diaspora Beats

Op vrijdag 14 september presenteert de Haagse soulzangeres Pravini de eerste editie van de door haar zelf geproduceerde live show “Diaspora Beats” in het Paard van Troje. Verwijzend naar de hartslag en het ritme van de Indiase Diaspora, keert Pravini hiermee terug naar de oorspronkelijke inspiratiebronnen van haar muziek: traditionele Indiase Bollywood en pure hiphop. Deze muziekstijlen worden op een unieke wijze met elkaar vermengd met Pravini als muzikaal middelpunt. Tijdens het optreden worden de nummers van Pravini’s album ‘Diaspora’, dat eerder dit jaar verscheen, in een nieuw jasje gestoken door gastartiesten van de avond. Onder die gastmuzikanten onder andere Prokrea (ZiRe), Berry Damrie (Hindoestaanse zanger), Tina Londa ke Naach en DJ Insane. Pravini heeft recentelijk een media tour gedaan in Suriname en behaalde de top 10 van de hitlijst in Suriname met haar single ‘Armed & sexy’. Diaspora Beats vindt plaats op vrijdag 14 september. De aanvang is 20.30 uur en de entree is 12,50 euro.

Acoustic Alley en Projazz openen gezamenlijk nieuw seizoen

De organisaties Acoustic Alley en Projazz openen gezamenlijk op vrijdag 28 september het nieuwe seizoen in Theater in de Steeg (Westeinde 165) met Fay Lovsky en Arthur Ebeling. Lovsky en Ebeling vormen het perfecte muzikale huwelijk. Een zingende zaag en een Gretsch gitaar. Zowel evergreens als obscuriteiten, engeltjes en olifanten. De voorliefde voor rare klanken en effecten, de grappige monologen en interactie met het publiek maken hun optreden altijd weer bijzonder en sfeervol. Geïnspireerd op de muzikale tradities van New Orleans en onder de werktitel “Back to New Orleans” brengen Arthur Ebeling en Fay Lovsky en band een muziekprogramma met een repertoire dat bestaat uit een verfijnde gumbo van jazz, folk, blues, soul, rock ‘n’ roll en ballades. Het concert begint om 20.15 uur. De entree bedraagt 15 euro.

Meer info over Acoustic Alley

Passages vrijdag bij Stork On Air

Vrijdagavond is het weer tijd voor Stork On Air op Den Haag FM. Van 21.00 tot 23.00 uur hoor je de laatste nieuwtjes over de Haagse muziekscene, bellen de Storkers met een bekende en is de band Passages te gast. Brits georiënteerde poprock, zo laat de muziek van Passages zich het beste omschrijven. Met hun melodieuze en sfeervolle liedjes wist dit viertal al door te dringen tot de finale van de Grote Prijs van Zuid-Holland en wonnen ze onlangs twee dagen studiotijd in de Red Bull Studio. Ook 3voor12 Den Haag zag potentie in de band: Passages werd gekozen tot de ‘3voor12 Den Haag Selecteert’ act van september en staat dus deze hele maand in de schijnwerpers. Bij Stork On Air komen ze niet alleen praten over hun muziek, maar gaan ze ook een nummer akoestisch spelen. De presentatie van deze uitzending wordt verzorgd door Julie Hauber en Patrick de Lange.

Meer info over Stork On Air
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag