3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Nieuwe bassist en videoclip voor The Fudge / FilosofischeStilte met TodaysArt op Berlin Music Week / Elfde editie Triplex Festival in LVC Leiden / Nieuwe bandleden in Zwardsick / Ready To Play start nieuw seizoen met infomiddag en open podium

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Nieuwe bassist en videoclip voor The Fudge

Flinke veranderingen in de bezetting van The Fudge. Na drie jaar gespeeld te hebben in alle uithoeken van het land en het maken van het album ‘Morning Comes Again’, gaat The Fudge verder in een andere formatie. Darius Timmer (toetsen) en Shawn Moorhead (bas) verlaten de band. Er is besloten om zonder vaste toetsenist verder te gaan. Timothy Dunn (o.a. Klopje Popje) zal voortaan de bas voor zijn rekening nemen. "We hebben met de oude formatie veel bereikt en fantastische tijden beleefd. Onze pijlen zijn gericht op de toekomst en er belooft veel moois aan te komen", aldus zanger/gitarist Midas. Op 27 september presenteert The Fudge in de Sugar Factory te Amsterdam de eerste single van de tweede plaat, inclusief nieuwe videoclip.
 

FilosofischeStilte met TodaysArt op Berlin Music Week

Net als vorig jaar organiseert het Haagse festival TodaysArt, dit jaar samen met WORM, een showcase tijdens de openingsavond van de derde editie van de Berlin Music Week. Deze vindt aanstaande woensdag 5 september plaats in de Monarch Berlin. Op het programma onder andere de Haagse dj/producer Luuk Graham  aka FilosofischeStilte (Lowriders / Antilounge). Verder staan ook Traxman, Krampfhaft, Fellow, Sascha Roth en Mobiletti Giradishi op het programma.
 

Elfde editie Triplex Festival in LVC Leiden

Op vrijdag 21 september maakt het LVC Leiden zich weer klaar voor het Triplex Festival. Het Triplex Festival vindt voor de elfde keer plaats en zal wederom twaalf van de beste en meest talentvolle acts uit de regio Leiden en daarbuiten tonen. Deze editie staan onder andere 3FM Serious Talent Capeman, Magnuson (USA), Wax Mannequin (CA), Nancy Brick, Cut Here, Droppings, Helena Hall, Annika en The Muff op het programma. De bands staan verspreid over drie podia in het LVC. Kaarten kosten 10 euro. De deuren gaan om 20.30 uur open, de eerste band begint om 21.00 uur.
 

Nieuwe bandleden in Zwardsick

Nadat in het voorjaar van 2012 drummer Hans Loos en gitarist Aad Zuijderduijn de band verlieten, zijn sinds juli de lege plekken opgevuld door Rick Potma (o.a. Plan Kruutntoone, Tiedo & Plan K., Linde) op drums en Floris van Bergeijk (o.a. Durk Attaturk, Rosa Ensemble, Lola Montez) op gitaar en toetsen. De band bestaat verder nog uit Paul Eckersley (zang/bluesharp), Arie van Duijvenvoorde (contrabas) en Gary Spencer: (gitaar, mandoline en omnicord). Onder de naam Zwardsick Jam bracht de band demo cd ‘#001’ (2005) en debuutalbum ‘Skin’ (2007) uit. In 2010 kwam de band onder de naam Zwardsick met het album 'Burdock Bubbles'. Zwardsick werkt nu aan een nieuw album en zal snel weer live te zien zijn.
 

Ready To Play start nieuw seizoen met infomiddag en open podium

Bandcoaching organisatie Ready To Play organiseert op zondag 2 september een infomiddag in Musicon. Er is dan veel informatie te vinden voor iedereen die geïnteresseerd is in bandcoaching. Zo zijn er heel wat mensen die vragen hebben als 'wat houdt bandcoaching eigenlijk in?', 'ben ik wel goed genoeg om in een band te spelen?' en 'kan ik ook inschrijven wanneer ik zelf nog geen band heb?'. De bandcoaches geven je graag vrijblijvend advies. Wie weet helpt Ready to Play je over de drempel heen en ligt er een glansrijke muzikale carrière voor je in het verschiet. Je kunt je op deze middag ook al inschrijven voor bandcoaching en instrumentale lessen. De infomiddag duurt van 16.00 tot 18.00 uur. Vanaf 19.30 uur treden verschillende bands van Ready To Play op, waaronder Professor Sage, The Hague Idiots, The Heroes en Skybreak. Vanaf 22.00 uur is er een open podium.