3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Laatste weekend Dormibella te Leidschendam / Atlantic Attraction op Viertelfest in Bremen / Woot te gast tijdens halve finales Grote Prijs van Nederland / Dit weekend achtste editie Jazz in de Gracht / Big Texas BBQ op de Grote Markt

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Laatste weekend Dormibella te Leidschendam

Na 43 jaar is dit weekend het moment gekomen dat het doek definitief valt voor Stichting Dormibella. “Doordat de subsidie wegvalt is er geprobeerd creatief mee te denken om toch iets voor jongeren te kunnen blijven organiseren. Na een in eerste instantie positief gesprek, werd er geen gehoor meer gegeven aan verzoeken om verder in gesprek te gaan met de gemeente Leidschendam-Voorburg”, aldus het jongerencentrum. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 gaat Dormibella voor de laatste keer open. Op vrijdagavond 24 augustus is er de Dormi TimeLine. Op deze avond zullen alle themafeesten voorbijkomen die in de 43-jarige historie zijn georganiseerd. Tijdens deze avond zullen DJ Baz en Bazzz de muziek verzorgen, met daarbij een keur aan andere oud-medewerkers en vrijwilligers om de themafeesten allemaal terug te laten komen zoals we ze herinneren. Een greep uit de thema’s: Hippiefeest, Halloweenfeest, Dancemania, Bouls Rockcafe, Tropicalparty, het kerstbal en de nieuwjaarsreceptie. Op zaterdag 25 augustus staan de bands 8 days a week, Alfa Female, KaBOOM! en Stirike op het programma. Ondanks het verlaten van het pand aan de KJ44 en het stopzetten van de activiteiten, kijken alle medewerkers enorm uit naar het eindfeest en vragen iedereen om te komen en het Dormibella-Tijdperk op een mooie manier te herinneren en af te sluiten.

Meer info over Dormibella

Atlantic Attraction op Viertelfest in Bremen

De Popunie stuurt op zaterdag 8 september twee bands richting Duitsland voor een optreden op Viertelfest in Bremen. Het gaat om de Haagse band Atlantic Attraction en de Utrechtse band Close Up. Op zaterdagavond zullen beide bands onder begeleiding van de Popunie op weg gaan naar Bremen om daar te overnachten en de volgende dag op te treden op Viertelfest. Het optreden op Viertelfest is onderdeel van de prijzenpakketten van de bands. Atlantic Attraction won dit jaar de Grote Prijs van Zuid-Holland en Close Up werd derde bij de landelijke High School Music Competition. De optredens zijn onderdeel van een uitwisseling. Eerder dit jaar traden er drie Duitse bands op in Nederland.

Meer info over Atlantic Attraction

Woot te gast tijdens halve finales Grote Prijs van Nederland

Volgende week donderdag 30 augustus gaan de halve finales van de Grote Prijs van Nederland van start. De halve finales vinden plaats tot en met 22 september in de categorieën Bands, Hiphop en Singer-songwriter. In totaal zitten er nog 54 acts in de race om de finaleplaatsen. Daaronder ook een aantal acts uit de Haagse regio. In de categorie Hiphop zijn dat Kingstreet (30 augustus in Paradiso, Amsterdam), Abou (8 september in Gigant, Apeldoorn) en Vinny (13 september in Patronaat, Haarlem, in de categorie Bands is dat de Leidse band Villeneuf (7 september in P60, Amstelveen) en in de categorie Singer-songwriter doet Jana (31 augustus in P60, Amstelveen) uit Delft mee voor de prijzen. Tijdens de drie halve finales in de categorie Bands zal Woot optreden tijdens het juryberaad. De Haagse rockband won de Grote Prijs van Nederland 2011 in deze categorie. Woot is te zien in de P60 in Amstelveen (7 september), Gigant in Apeldoorn (14 september) en Patronaat in Haarlem (15 september). Per categorie gaan uiteindelijk zes acts door naar de finales op zaterdag 8 december in Paradiso en Melkweg.

Meer info over Woot

Dit weekend achtste editie Jazz in de Gracht

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus zal voor de achtste maal Jazz in de Gracht plaats vinden op de Dunne Bierkade en het Groenewegje in Den Haag. Twee dagen lang meren de bands aan bij de diverse terrassen langs de gracht en verwennen het publiek met een gevarieerd aanbod van jazz en blues. Op vrijdag staan The Basily Boys, Koorn Meijer Quintet, Guitar Academy Stage, Clarksdale, Ashtraynuts, Mary & Roy,Odara, Jumpin’ Joe en Jazz Min Lau (ft. Funky Wha Wha, Taco Gorter en Marco Hijl) op het programma. Op zaterdag zijn dat Traeben, The B’s Blues Band, Wood Street Bigband, Eduardo Blanco Trio, Maria José Sobral, Maurits Roes Trio ft. Peter Tiehuis en Clemens van der Feen, Gerardo Rosales, Tracin’ Tracy ft. Zane Massey en afsluitend Urban Daughter. De buitenoptredens vinden plaats van 17.00 tot 23.00 uur, waarna het in de verschillende kroegen aan de grachten verder gaat.

Meer info Jazz in de Gracht

Big Texas BBQ op de Grote Markt

Het jaarlijks terugkerend Big Texas BBQ event wordt aanstaande vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus gehouden op de Grote Markt. Met extra grote burgers en beefribs en ook volgens traditioneel recept ‘chicken on a beercan‘ met Jack en Coke. Ook zijn er smoked potatoes, corn on the cob, jalapenjós potatoes verkrijgbaar. Wie hele grote trek heeft kan zich opgeven voor de ‘real American hot dog eating contest’, waar het draait om wie de meeste hotdogs binnen de snelste tijd naar binnen kan werken. Muzikale begeleiding van deze originele Texas style BBQ wordt verzorgd door Blue Grass Boogiemen, RagMob, Small Time Crooks, Stringcaster, The Cum Agains en K.C. Credit and the Cashiers. Het festijn duurt van 16.00 tot 22.00 uur.

Meer info over de Big Texas BBQ

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag