3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Haagse acts halen eerste Popronde-optredens binnen / Remix van Tech Chic Design op EP Marco Bergman / The Mrs. wint plek op Solar Weekend Festival / Nieuwe editie DrumDrieDaags in Musicon / Skinny As A Whale zoekt zanger(es)

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Haagse acts halen eerste Popronde-optredens binnen

De vier (deels) Haagse acts die dit jaar meedoen aan de Popronde, Atlantic Attraction, Supra Naturals, Dyzack en Convoi Exceptional, hebben al een flink aantal optredens binnen gesleept. Vooral Dyzack doet het goed met tot nu toe negen bevestigde optredens in de steden Nijmegen, Helmond, Rotterdam, Zwolle, Groningen, Arnhem, Haarlem, Tilburg en Oss. Bij Supra Naturals staat de teller op vijf met optredens in Nijmegen, Helmond, Rotterdam, Haarlem en Oss. Zowel Atlantic Attraction (Helmond, Rotterdam, Haarlem) als Convoi Exceptional (Zwolle, Oss, Middelburg) staan op drie bevestigde optredens. De Popronde gaat op 7 september van start in Nijmegen. Op donderdag 1 november strijkt de Popronde in Den Haag neer.

Meer info over de Popronde

Remix van Tech Chic Design op EP Marco Bergman

Op 20 augustus verschijnt de EP ‘This Instant’ van de Nederlandse producer Marco Bergman op het Haagse label Room 01 Recordings van de Haagse dj/producer Tech Chic Design (Anduo Lucia). Het is de zesde release van het label. Op de EP staan twee tracks van Bergman, ‘This instant’ en ‘Ritmo’, met daarnaast drie remixen van ‘This instant’ door Tech Chic Design, Cliffhanga en Beat My Bear. Op de Soundcloud van Room 01 Recordings is een preview van de EP te horen.

Meer info over Tech Chic Design

The Mrs. wint plek op Solar Weekend Festival

De Haags/Utrechtse band The Mrs. heeft een van de twee laatste podiumplekken op het Solar Weekend Festival gewonnen. De band verkreeg de plek in het programma met een publieksstemming via de website van Next Best Band. The Mrs. maakt stevige poprock met invloeden van bands als Triggerfinger en Skunk Anansie. Behalve The Mrs. heeft ook The Muff een podiumplek gewonnen. Solar vindt plaats van 3 tot en met 5 augustus bij de Maasplassen in Roermond met op het programma onder andere The Asteroids Galaxy Tour, Kraantje Pappie, Gers Pardoel, Sabrina Starke, Nouveau Riche met Mr. Polska, Hardwell en Joost van Bellen. Het optreden van The Mrs. vindt plaats op zondag 5 augustus om 13.00 uur in de SolarTube.

Meer info over The Mrs.

Nieuwe editie DrumDrieDaags in Musicon

De elfde editie van de DrumDrieDaagse vindt van 17 tot en met 19 augustus plaats in Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag. Drummer kunnen hier drie dagen lang verschillende workshops en lessen volgen van onder andere Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), Norman Bonink (Bløf), Stef Broks (Textures), Sarah Lavinia Feenstra, Lucas van Merwijk (Drums United) en Rob Kramer. Hierbij komen onder andere de onderwerpn snaredrumtechniek, jazzdrummen, metaldrummen, dubbele bassdrum, met meerdere drummers samenspelen en spelen in een band aan bod. Vrijdagavond 17 augustus is er een Supersessie met Cesar Zuiderwijk, Rinus Gerritsen, Eef Albers en Maria José Sobral . Op zondagavond is er een jamsessie met Sacha de Bruin (zang), Johan Witt (gitaar), Rick Jillissen (gitaar), Cesar Zuiderwijk (drums) en Marcelino Vishnudatt (bas). Er zijn nog deelnameplaatsen beschikbaar. De deelnamekosten bedragen 220 euro, inclusief dagelijks een lunch en drie consumpties.

Meer info over de DrumDrieDaagse

Skinny As A Whale zoekt zanger(es)

De Haagse band Skinny As A Whale is op zoek naar een zanger(es). “Onze huidige zangeres Sophie Louwers wil haar focus op bassen leggen”, aldus de band. Naast Louwens bestaat de band uit drummer Dennis Pecherskyy en gitarist Denny van Veen. De band is begin 2011 opgericht en maakt een mix van punk, metal en grunge. We staan echter altijd open voor nieuwe invloeden en proberen graag nieuwe dingen uit. Om een goed beeld te krijgen van onze stijl kun je ook even naar onze demo luisteren.” Wil je jezelf opgeven of wil je meer informatie? Neem dan even contact op via skinnyasawhale@gmail.com.

Meer info over Skinny As A Whale

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag