3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Rät N FrikK maakt remix DI-RECT / Nieuwe editie Jägerland Tour in F.A.S.T. Surfdorp / Ruud de Wild richt DI-RECT-fanclub op / Starcatcher verder zonder gitarist / Muziekfilmfestival Movies That Rock bij Strandpaviljoen Zuid / Programma Haags Zwingfestival bekend

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Rät N FrikK maakt remix DI-RECT

Het Haagse elektronische duo Rät N FrikK heeft een officiële remix gemaakt van het nummer ‘Long way home’ van DI-RECT. Het nummer is uitgebracht door Velcro City Records en vanaf vandaag verkrijgbaar via Beatport. ‘Long way home’ is afkomstig van het album ‘Time Will Heal Our Senses en was tevens de derde single die van dit album werd uitgebracht. De remix is hier te beluisteren.

Meer info over Rät N FrikK

Nieuwe editie Jägerland Tour in F.A.S.T. Surfdorp

De volgende editie van de Jägerland Tour wordt op zaterdag 28 juli gehouden bij F.A.S.T. Surfdorp in Scheveningen. De avond wordt afgetrapt met de band Rats on Rafts. Vervolgens verplaatst het feest zich naar binnen, waar Jan van Kampen (Dekmantel) met zijn deephouse de zwoele zomernacht laat beginnen. Nacho Patrol, een pseudoniem van de Haagse dj Legowelt, draait zijn Haagse handjes niet om voor een set ‘spaced out house discofunk uit Ethiopië’.  Daarnaast komen de broertjes van het Selamat Makan Soundsystem bewijzen dat de in een nieuw jasje gestoken hits van onder andere Nat King Cole en Elvis en het bereiden van snacks perfect samen gaan. De avond duurt van 22.00 tot 04.00 uur. De tickets voor de Jägerland Tour zijn gratis, maar uitsluitend verkrijgbaar door middel van inschrijving en alleen voor mensen van 21 jaar en ouder.

Meer info over de Jägerland Tour

Ruud de Wild richt DI-RECT-fanclub op

Dat wisten we dus nog niet, de Haagse rockband DI-RECT heeft geen officiële fanclub. Best vreemd, vond ook Radio 538-dj Ruud de Wild. Hij besloot daarom zelf maar een DI-RECT fanclub op te richten. De fanpage heeft hij alvast online gezet, waar je van alles over de band kunt lezen en bekijken. Zelfs de handtekeningen van de bandleden zijn er te downloaden. Om de komst van deze pagina te vieren doet Ruud de Wild aanstaande donderdag 5 juli van 16.00 tot 19.00 uur een live uitzending vanuit de tuin van DI-RECT. Er is een BBQ, muziek, er worden vragen beantwoord en nog veel meer. De uitzending is te horen op Radio 538.

Meer info over de DI-RECT fanclub

Starcatcher verder zonder gitarist

Afgelopen zaterdag 30 juni trad Starcatcher tijdens het Haagse Zeeheldenfestival voor het laatst op met gitarist David Uijterlinde. Afgelopen week kondigde hij aan te stoppen met de band. Volgens zanger en bassist Jesse Evers is de reden van het vertrek het feit dat ze het afgelopen jaar muzikaal uit elkaar groeiden. “We hebben ons een jaar gestort op het schrijven van nieuwe nummers, maar het bleek dat David zich niet volledig in het nieuwe werk kon vinden.” David verlaat de band als een goede vriend. Welke kant Starcatcher nu op wil is nog onduidelijk, maar Jesse denkt er voorlopig nog niet over om te stoppen. “We speelden dinsdagavond in het Paardcafé en dat beviel nog altijd ontzettend goed. We hebben niet het idee dat het nu klaar is. Hoe en in welke bezetting de band verder gaat, zullen we echter rustig de tijd voor nemen.”

Meer info over Starcatcher

Muziekfilmfestival Movies That Rock bij Strandpaviljoen Zuid

Poppodium Paard van Troje en de Grote Markt hebben de handen ineen geslagen voor een filmfestival met een hoog rock ’n rock gehalte. Strandpaviljoen Zuid is de locatie voor Movies That Matter waarbij van 12 juli tot en met 6 september op elke donderdagavond een muzikale film wordt uitgezonden. Op donderdag 12 juli gaat het MTR filmfestival om 22.00 uur van start met de legendarische concertfilm van de Talking Heads. Verder zijn er onder andere ook films van Bob Dylan, Radiohead, The Chemical Brothers, The Dandy Warhols en Clint Eastwood. Het festival wordt afgesloten met This Is Spinal Tap. Bij mooi weer is de film buiten aan het strand. Bij slecht weer wordt de film binnen vertoond. De filmvertoningen zijn gratis toegankelijk.

Meer info over het MTR Filmfestival

Programma Haags Zwingfestival bekend

De negende editie van het Haags Zwingfestival vindt op zondag 26 augustus plaats in het Parktheater Den Haag in het Zuiderpark. Dat betekent weer vier uur lang meezingen. Bekend Nederlands repertoire, liedjes die iedereen kent, maar ook nieuwe nummers, voorgezongen door bekende artiesten én nieuw zangtalent uit Den Haag. Op het programma staan Ria Valk, Arie Ribbens, jeWelste, Umit C op Dolle Toeren, Haags Zwingcafe, Martha Hertogs, Oude Hollandse Nieuwe en Susanne de Rooij. Ook dit jaar heeft het Haags Zwingfestival een uniek multicultureel project opgezet onder de naam Land & Lied. Hiervoor wordt samengewerkt met Theater Dakota dat bewoners van het stadsdeel Escamp heeft uitgenodigd om onder leiding van zangeres Izabela Pacholec een concert te geven waarin de verschillen én overeenkomsten tussen de Nederlandse en Poolse liedjescultuur tot uiting komen.

Meer info over het Haags Zwingfestival

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag