3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Speciaal lied voor AMREF Flying Doctors op Parkpop / Kreatones op Frans festival / Variscythe geselecteerd voor Wacken Metal Battle Finale / Nieuwe reeks jazzconcerten in Theater Dakota

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Speciaal lied voor AMREF Flying Doctors op Parkpop

Den Haag en AMREF slaan dit jaar de handen ineen voor Zuid-Soedan. Van september 2011 tot en met september 2012 voeren ze actie om ervoor te zorgen dat in dat land meer artsen word opgeleid: Den Haag vliegt voor AMREF Flying Doctors. Het speciale goede doelen nummer ‘Heel Den Haag Vliegt Uit’ is om die reden zondag exclusief te horen op Parkpop (Staedion Stage, 17.15 uur) in de live uitvoering door een groep prominente Hagenaars, waaronder Robert Jan Stips, Rob Bolland, Robert Schoemacher, Fred, Zuidewijk, Edvard Niessing, Jessica Mendels, René Bom en Kirsten van Dissel. Het nummer is tevens te downloaden via iTunes. Bij ieder verkochte download en dvd gaat de volledige opbrengst naar de renovatie van een Ziekenhuis in Zuid-Soedan en opleiding van lokale mensen tot arts.

Meer info over Parkpop

Kreatones op Frans festival

De band Kreatones vertrekt vandaag voor een aantal dagen naar Frankrijk om op te treden op het Class EURock festival in Aix en Provence. Na het behalen van de finale van de High School Music Competition van de Popunie, wordt Kreatones beloond met deelname aan het Stage Europe Network. Het Stage Europe Network is een initiatief van de Popunie, waarin zes Europese culturele organisaties in participeren die werken met jonge bands. Via dit netwerk krijgen jonge bands de mogelijkheid om over de grens te spelen. Zo deed Fexet onlangs ook een aantal optredens in Noorwegen. Kreatones vertrekt op woensdag 20 juni en keert op zaterdag 23 juni weer terug. Op 4 juli presenteert Kreatones de debuut-EP in de SuperMarkt.  De band zal bovendien een tourverslag van de reis naar Frankrijk bijhouden voor 3voor12 Den Haag.

Meer info over Kreatones

Variscythe geselecteerd voor Wacken Metal Battle Finale

De Haagse metal band Variscythe is geselecteerd om mee te doen aan de Wacken Metal Battle Finale. De winnende band strijdt dan vervolgens als de Nederlandse vertegenwoordiger op de internationale finale. Op 30 juni strijdt de band in De Bosuil in Weert tegen de vijf andere metal bands, waaronder Metal Battle winnaar Illucinoma, om de felbegeerde plek op Wacken. Het winnen van de internationale finale tijdens Wacken zelf op 4 augustus levert onder andere een  platencontract op bij het grootste, onafhankelijke metal label Nuclear Blast. Ook dit jaar is Wacken ruim van te voren weer stijf uitverkocht, maar wat wil je ook met headliners als Paradise Lost, Machine Head en Testament.

Meer info over Variscythe

Nieuwe reeks jazzconcerten in Theater Dakota

Met ingang van het nieuwe theaterseizoen programmeert ProJazz een reeks jazzconcerten in Theater Dakota in Escamp. Het eerste resultaat van deze samenwerking is al te zien op vrijdag 29 juni. Dan brengt ProJazz in Dakota een speciale voorstelling met het Haagse multitalent Eef van Breen en zijn ‘group’. Zij nemen het publiek mee op een muzikale en visuele reis met hun nieuwe project “Changing Scenes”. De gelijknamige cd van dit project verscheen in april dit jaar en ontving lovende recensies. Na deze kick-off gaat ProJazz verder in het nieuwe seizoen. Vanaf september zal zij in Theater Dakota een breed programma brengen met jazz vanaf de ‘roaring twenties’ tot nu. Daarnaast wordt een podium geboden aan jong talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdam, onder meer in de vorm van een gezamenlijk big band project. Het complete programma wordt binnenkort bekend gemaakt via de websites van Theater Dakota en ProJazz.

Meer info over ProJazz

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag