3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Bombay Show Pig op tour door Zuid-Afrika / Kreatones presenteert debuut-EP / Alexander McKenzie & The Underpaid naar Canada / Programma The Hague African Festival compleet / Eindpresentatie singer-songwriters Ready To Play

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Bombay Show Pig op tour door Zuid-Afrika

Het Haags/Amsterdamse duo Bombay Show Pig vertrekt op dinsdag 24 juli voor bijna drie weken naar Zuid-Afrika voor in totaal acht optredens. Tijdens de tour wordt er onder andere opgetreden in Johannesburg, Potchefstroom en Bloemfontein. De tour wordt op 10 augustus afgesloten op het Oppikoppi Festival in Northam. Het Oppikoppi festival (vertaling: ‘op de kop van de berg’) is een driedaags festival waar jaarlijks zo’n 15.000 mensen op af komen. Behalve Bombay Show Pig zullen in ieder geval ook Eagles of Death Metal en Diplo optreden. De tour door Zuid-Afrika wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van The Hague Music Export. De komende maanden is Bombay Show Pig onder andere ook nog te zien op Oerol, de Beschaving, Dijkpop en de Affaire.

Meer info over Bombay Show Pig

Kreatones presenteert debuut-EP

De jonge popband Kreatones presenteert op woensdag 4 juli zijn eerste EP in de SuperMarkt. De band bestaat nog niet heel lang, maar won wel al de Grote Prijs van Monster en stond in de finales van Talent Event, Werfpop, Schollenpop en de High School Music Competition. “De EP, die op een verrassende, artistieke manier gepresenteerd zal worden, bevat een kleine verzameling van uitgesproken, spannende, maar ook ingetogen indienummers”, aldus de band. Behalve de EP presenteert de band ook de website die vanaf dan de lucht in gaat. De EP wordt na afloop gratis uitgedeeld. Het voorprogramma wordt verzorgd door No Reply. De avond is gratis toegankelijk.

Meer info over Kreatones

Alexander McKenzie & The Underpaid naar Canada

De deels Haagse formatie Alexander McKenzie & The Underpaid gaat in juli voor minimaal twee optredens naar Canada. De formatie, bestaande uit Lori McKenzie, Ingmar Spaaij en Evert Aalten, zal twee optredens doen in Winnipeg. Op 12 juli is de band te zien in The Atrium en op 25 juli in Pop Soda's Gallery and Coffeehouse. Eerder dit jaar bracht Alexander McKenzie & The Underpaid het album 'Ambivalence' uit, de opvolger van debuutalbum 'Ribcage Versus Unguided Missile' uit 2008 en ‘EP1’ uit 2010.

Meer info over Alexander McKenzie & The Underpaid

Programma The Hague African Festival compleet

De organisatie van het The Hague African Festival, dat dit jaar niet in het Zuiderpark maar op het Spuiplein plaatsvindt, heeft het complete programma bekend gemaakt. Eerder waren Omar Ka & Ebou Gaye Mada, Mokoomba en Wi Na Wan al bekend gemaakt. Daar komen nu Black Prophet en Wasifu bij. In de Kloosterkerk staat een programma onder de naam African Gospel in the City met optredens van Kioso Kyuwenda en Ernest Darko & The Hague Gospel Choir. Naast de concerten, is er een gevarieerd aanbod aan discussies, infotainment en presentaties over relevante en actuele onderwerpen. Daarnaast is er een markt met Afrikaanse producten en kunst en voor de kinderen is er een kinderdorp waar ze kunnen spelen en workshops Afrikaanse kunst en muziek kunnen volgen. Het festival vindt dit jaar voor de vierde keer plaats en is gratis toegankelijk.

Meer info over The Hague African Festival

Eindpresentatie singer-songwriters Ready To Play

Na drie dagen eindpresentaties in Musicon met de bands van Ready To Play afgelopen weekend, is het aankomend weekend de beurt aan de eindpresentatie van de singer-songwriters. In Lokaal Vredebreuk zijn zaterdag 16 juni vanaf 19.00 uur twintig optredens van jonge talentvolle singer-songwriters te zien. Op het programma staan optredens van Bobby Nagel, Hasan Tasdemir, Wouter van Gorkum, Raymond Knaap, Masja Pelser, Trixie Narain, Nicky en Kim Coelewij, Tessa van Altena, Nikki van Rookhuizen, Dieuwertje Dierick, Danique van Dijke, Jordy Hoogenboom, Melisa Aygun, Leila van Heijningen, Mignon Viveen, Fleur de Bruin, Luka Kraus & Rick, Julia vd Bergh, Myrthe Jogchem en Sem Witt. De toegang is gratis.

Meer info over Ready To Play

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag