3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: A Cure For Gravity in voorprogramma Awolnation / Stringfield Villains presenteert cd in Dormibella / Parkpop lanceert app en wint evenementenprijs / The Deaf in de herfst op tour / D-Felic start met D-Felic's New Quintet / Extra voorronde Street Life Awards voor bands

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

A Cure For Gravity in voorprogramma Awolnation

De Haagse electropopformatie  A Cure For Gravity verzorgt vanavond het voorprogramma van de Amerikaanse band Awolnation in de Melkweg in Amsterdam. Het in 2010 opgerichte Awolnation bracht vorig jaar debuutalbum ‘Megalithic Symphony’ uit waarvan de eerste single ‘Sail’ een enorme hit werd. In Canada werd de single platina en goud in de Verenigde Staten. Ook in Nederland gaat het goed met de single. A Cure For Gravity was onlangs nog te zien op het Walk The Line Festival, waar de band optrad in de Zwarte Ruiter. Het optreden van A Cure For Gravity begint om 20.00 uur. De entree is 12 euro.

Meer info over A Cure For Gravity

Stringfield Villains presenteert cd in Dormibella

De Haagse rockband Stringfield Villains presenteert op zaterdag 16 juni het nieuwe album ‘Exile’. De driemansformatie bestaat uit zanger/basgitarist Eric Maas, gitarist Jeroen Zuiderwijk en drummer Jeroen Rensen en maakt vuige, energieke rock. De drie bandleden speelden eerder samen in de band Twelvebar. De albumpresentatie vindt plaats in de grote zaal van Dormibella in Leidschendam, waarbij er ook verschillende gastmuzikanten mee zullen spelen. De avond begint om 20.30 uur en de entree is gratis.

Meer info over Stringfield Villains

Parkpop lanceert app en wint evenementenprijs

Het Haagse festival Parkpop lanceert dit jaar voor de eerste keer een mobiele applicatie voor iPhone, De officiële Parkpop app is gratis te downloaden via de appstore. Iedereen met een iPhone of iPad kan vanaf nu via de app het gratis toegankelijke popfestival ook via z’n telefoon mee beleven. Alle ins en outs van het evenement zijn terug te vinden: het laatste nieuws, programma updates en een plattegrond met alle wie wat waar’s.

Het weekend begon naast de lancering van de app ook om een andere reden succesvol voor Parkpop. Het Haagse festival won vrijdag de bronzen award bij de Nationale Evenementenprijzen 2012 voor Beste Stadspromotie Evenement. De winnaar in deze categorie werd het Rotterdamse Dunya Festival, eveneens een evenement van Parkpop organisator DUCOS Productions. Parkpop sleepte in 2011 al de Den Haag Marketing Promotieprijs in de wacht en mocht nu ook de derde plaats bij de nationale prijzen in ontvangst nemen. De prijzen werden uitgereikt door de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen in het stadhuis van Utrecht.

Meer info over Parkpop

The Deaf in de herfst op tour

De Haagse beatband The Deaf gaat na de zomer weer de Nederlandse clubs in met een uitgebreide tour. Op 13 september start de tour in de Luxor Live in Arnhem, waarna onder andere Bibelot (Dordrecht), 013 (Tilburg), Het Kasteel (Alphen a/d Rijn), Kroepoekfabriek (Vlaardingen) en De Spot (Middelburg) worden aangedaan. De komende weken zullen er nog meer shows aan het tourschema worden toegevoegd. De komende maanden is The Deaf ook op veel festivals te zien, waaronder Zwarte Cross, Schollenpop, Oerol, Park City Live en Nirwana Tuinfeest.

Meer info over The Deaf

D-Felic start met D-Felic's New Quintet

De Haagse producer D-Felic, aka Sjoerd Neggers, start deze maand met zijn nieuwe project D-Felic's New Quintet waarbij hij met vier Nederlandse jazzmuzikanten gaat optreden. “Elektronica meets jazz, beats en improvisaties in een eclectische mix”, zo omschrijft D-Felic het project. De komende weken is D-Felic's New Quintet te zien op 16 juni op Beeckestijnpop (Velsen-Zuid), 17 juni in De Staat (Den Haag) en 22 juni op de Buma Jazzdag (Rotterdam).

Meer info over D-Felic

Extra voorronde Street Life Awards voor bands

De Street Life Awards staan weer voor de deur. Street Life is een van de grootste Haagse talentontwikkeling evenement op gebied van alle podiumkunsten. De categorieën Zang, Rap, Cabaret & Stand-up Comedy, Fashion & Styling, Dans en Theater & Performance waren er al, maar dit jaar is er een extra voorronde voor bands. Deze vindt plaats op donderdag 21 juni in het Haags Pop Centrum (HPC), Burgemeester Hovylaan 12, 2552AW Den Haag. Meedoen kan door je zo snel mogelijk op te geven via info@streetlifeawards.com. De finale vindt plaats op zaterdag 30 juni in het Lucent Danstheater waarbij onder andere geldprijzen, studiotijd, fotoshoots en coaching te winnen zijn.

Meer info over Street Life Awards

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag