3voor12 Den Haag nieuwsflits 3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

, Redactie 3voor12 Den Haag

3voor12 Den Haag nieuwsflits

Hier vind je het laatste nieuws

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Met: Cooper viert 20-jarig bestaan / Groove Embassy presenteert debuutalbum / Voorrondes Local Rock Festival van start / The Hague African festival verhuist naar Spuiplein / Tiende editie van Triplex Festival / Aandelen Paard van Troje verkocht

In de nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws uit de regio. Heb je zelf ook nog aanvullende nieuwtjes of tips uit de regio Haaglanden (Den Haag, Westland, Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Rijwijk, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland) en Leiden? Mail dit dan naar redactie@3voor12denhaag.nl!

Cooper viert 20-jarig bestaan

De Haagse punkband Cooper viert deze maand zijn 20-jarig bestaan. De band, bestaande uit René van der Zee (zang/gitaar), Eddy van den Bos (bas/zang) en Bertus de Blaauw (drums/zang) wordt in 1992 opgericht en bracht tot nu toe vijf albums uit: ‘Do You Know Not?’ (1994), ‘No.2’ (1996), ‘Activate’ (2001), ‘Makes Tomorrow Alright’ (2005), ‘Right Now!’ (2008). Cooper stond op festivals als SXSW, Noorderslag en Eurosonic en tourde onder andere door Frankrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland en Zuid-Afrika. Het jubileum wordt op vrijdag 8 juni gevierd met ‘A special evening with Cooper’. Behalve Cooper staan ook Fexet, Trio Escobar en The Phoenis Explosion op het programma. Daarnaast is er ook nog een special guest. De avond begint om 19.30 uur en de entree is gratis.

Meer info over Cooper

Groove Embassy presenteert debuutalbum

Op donderdag 7 juni presenteert Groove Embassy haar debuutalbum. De band timmert al een tijdje aan de weg en speelde onder andere op Plein Open en de Haagse PopWeek en werd verkozen tot 3voor12 Den Haag Selecteert act. Binnenkort gaat de band op tour op de Balkan. Nu is de tijd aangebroken voor de release van hun eerste album, maar niet op cd. Zanger Arman: “Een cd vonden we ouderwets worden, dus releasen wij ons album niet op cd, maar op een usb-stick. Praktisch en onze muziek verspreidt zich zo sneller.” De albumpresentatie vindt plaats in de SuperMarkt. De aanvang is 20.30 uur en de entree is gratis.

Meer info over Groove Embassy

Voorrondes Local Rock Festival van start

Op zaterdag 14 juli vindt in het Hofkwartier in Den Haag de tweede editie van het Local Rock Festival plaats. Rondom het festival zijn ook dit jaar voorrondes georganiseerd. In totaal doen er zes bands mee aan de voorrondes. De eerste van de twee voorrondes vindt vanavond, vrijdag 1 juni, plaats in Lokaal Vredebreuk. De bands die strijden om een finaleplek zijn Cookie and the Crunch, The Abbons en The Legacy. De tweede voorronde vindt plaats op 8 juni en de finale vervolgens op 15 juni. De avond begint om 21.00 uur en is gratis toegankelijk.

Meer info over Local Rock Festival

The Hague African festival verhuist naar Spuiplein

Het The Hague African Festival verhuist dit jaar vanuit het Zuiderpark naar het Spuiplein. Lang was het onduidelijk of het evenement door kon gaan, maar mede dankzij de steun van Gemeente Den Haag , Fonds 1818, en Culturalis kan de vierde editie van het festival op zondag 1 juli plaatsvinden. Op het programma staan onder andere optredens van Mokoomba, Omar Ka, Ebou Gaye en Wi Na Wang. In de Kloosterkerk is er een programma met Afrikaanse gospelkoren. Het festival begint om 13.00 uur en is gratis toegankelijk.

Meer info over The Hague African Festival

Tiende editie van Triplex Festival

Het Triplex festival in het LVC Leiden is toe aan zijn tiende editie. Voor deze tiende editie geen Radiohead, The Black Keys of Bob Dylan op het programma. Triplex doet gewoon waar Triplex goed in is; het programmeren van twaalf van de meest talentvolle Nederlandse bands/acts op dit moment. De line-up bestaat tijdens Triplex X op vrijdag 8 juni uit Mark Lotterman, Variscythe, Wolf in Loveland, Inner Sphere, Señor Sandor, The Stream, We Sell Guns, JC Thomaz & The Missing Slippers, Saint Helena Dove, Leeches, John Hill en Leendert. Kaarten kosten 10 euro.

Meer informatie over Triplex

Aandelen Paard van Troje verkocht

Het laatste aandeel van Paard van Troje is verkocht. Met de uitgifte van 250 aandelen haalde het podium 25.000 euro op om zo een deel van de geplande transformatie van de entreehal te bekostigen. De concertzaal bestaat dit jaar namelijk 40 jaar en heeft deze zomer een verbouwing gepland waarmee het wil inspelen op de veranderende tijdsgeest: bezoekers willen een avond uit niet alleen als groots en éénmalig beleven, maar ook steeds meer als kleinschalig en persoonlijk. De aandelenactie startte begin april en trok veel aandacht, regionale en nationale pers besteedde ruim aandacht aan het initiatief. Ook Haagse Band DI-RECT toonde hun betrokkenheid met de Haagse muziekscene en tastte in de buidel om de gehele rookruimte te adopteren. “Eindelijk een goede afzuiginstallatie!”, meldde Spike. 

Na de verbouwing zal de entreehal omgebouwd zijn tot een intieme tegenhanger van de concerten en feesten in de bovenliggende zalen. Bezoekers kunnen zich dan zonder veel moeite terug trekken uit het feestgedruis op een gezellige plek om bij te kletsen, op de hoogte te blijven van het nieuws en de laatste tweets of om een hapje te eten. Hierdoor biedt het Paard naast een optimale concertbeleving en partyambiance ook een huiskamergevoel met een persoonlijke touch.

Meer info over het Paard van Troje

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag